Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, sezonu 3. Selim'in eseriyle açıyor

Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda 20 Ekim'de verilecek açılış konserinde, 3. Selim'in "Şevkutarab Kâr" adlı eseri ilk kez seslendirilecek

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu (CKTMK), 2024-2025 konser sezonunu Osmanlı padişahı 3. Selim'in eseriyle açacak.

Koro'dan yapılan açıklamaya göre, 20 Ekim Pazar günü saat 11.30'da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu'nda verilecek konserde, 3. Selim'in "Şevkutarab Kâr" adlı eseri ilk kez seslendirilecek.

Şef Mehmet Güntekin'in yönetimindeki konserde, "Şevkutarab Kâr" eserinin yanı sıra Sabâ ve Mâhur makamlarından eserler yer alıyor. Konserin solisti Neval Güleç ise Hicazkâr eserlerle sahne alacak.

Osmanlı Devleti'nin 28'inci hükümdarı olan 3. Selim, devlet adamlığı yönüyle Türk tarihinin önemli isimlerinden olduğu kadar Türk müzik sanatının çığır açmış figürlerinden biri olarak da öne çıktı.

Yaklaşık 20 makamı terkip eden bir müzik bilgini kimliğiyle müzik tarihinde önemli yere sahip olan 3. Selim, dönemin müzik hayatında büyük bir üretim alanı oluşturarak etrafına topladığı müzik adamlarına büyük imkanlar sağladı.

Konserin biletleri "www.bietinial.com" üzerinden veya AKM gişelerinden temin edilebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür-Sanat Haberleri