Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Muğla'nın Fethiye ilçesinde, dershane borcunu ödeyemediği için intihar ettiği öne sürülen gençle ilgili, ''Keşke olaydan çok daha önce haberdar olsaydık. Dershaneler, alacaklarını tahsilde böyle hoyrat bir yöntem kullanmamalı'' dedi.
Genel Kurulda, milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çubukçu, Fethiye'de, özellikle eğitim çerçevesinde bir aile dramı yaşanmış olmasının herkesi derinden üzdüğünü, ancak kendisinin, Milli Eğitim Bakanı olarak olaydan daha çok üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Olayın duyulmasının ardından gerekli girişimlerde bulunulduğunu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün devreye girdiğini belirten Çubukçu, şöyle konuştu:
''Keşke böyle bir olaydan biz çok daha önce haberdar olsaydık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocuklarımızı; zaruri ihtiyaçları, ders kitapları, giyim-kuşamları, taşıma ücretleri gibi eğitim ve öğretim adına yetiştirmeye ve kollamaya çalışıyoruz. Dershaneler de eğitimin bir parçası. Yaptıkları işin ne kadar ticari bir yönü olsa bile her şeyden önce bir eğitim öğretim faaliyeti yürüten kurumlardır. Alacakların tahsilinde böyle hoyrat bir yöntem kullanılmamalı.''
Bakan Çubukçu, 2008-2009 eğitim öğretim yılında, 81 il bazında sigara, alkol ve diğer madde kullanımını önlemeye yönelik eğitim, seminer ve konferanslar sonucunda 1 milyon 806 bin 950 öğrenci, 474 bin 838 veli ve 129 bin 284 öğretmenin bilgilendirildiğini söyledi.
Çubukçu, üniversite sınavlarında iller bazında ''birinci'' ya da ''sonuncu'' gibi değerlendirmeye ilişkin bir soru üzerine, üniversite sınavlarının öncelikle sıralama sınavı olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Çubukçu, bu kapsamda, aslında birinci il ile sonuncu il arasında puan bazında büyük bir aralık bulunmadığını ifade etti.