Çocuklar filme özendi: 4 yaralı

Filmlerin, dizilerin çocukların ruh dünyasında bıraktığı olumsuz etkilere örnek bir olay daha Trabzon'da yaşandı.

Trabzon'da, bakkaldan aldıkları maytapları birleştirerek, bir cam şişeye yerleştiren 4 çocuk, fitili ateşledikleri sırada maytapların ellerinde patlaması sonucu yaralandı.


BARUT DOLU ŞİŞE PATLADI

Merkeze bağlı bir köyde oturan 11 yaşındaki Mehmet Akif E, kardeşi Oğuzhan (8) ile kuzenleri Gürkan A.(9) ve kardeşi Sümeyye A. (8), bakkala giderek çok sayıda maytap aldı. Daha sonra maytapların içindeki barutu bir cam şişeye boşaltan çocuklar, fitil yerleştirdikleri şişeyi patlayıcıya dönüştürdü. Fitili ateşleyen Mehmet Akif E'nin elindeki barut dolu şişe atmaya fırsat bulmadan patladı. Patlama nedeniyle Mehmet Akif E. ile yanında bulunan kardeşi ile 2 kuzeni yaralandı.



Yakınları tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi kaldırılan çocuklardan Mehmet Akif E'nin sağ elinde ciddi şekilde yaralandığı, boğazına cam parçası saplanan Sümeyye A'nın tedavisinin hastanede sürdüğü belirtildi. Kolundan yaralanan Oğuzhan E. ile karnından yaralanan Gürkan A'nın ise ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.



'FİLMLERDEKİ GİBİ BOMBA YAPALIM DEDİK'

-Mehmet Akif E, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının oyun oynamak olduğunu belirterek, “Filmlerde gördüğümüz şekilde bir bomba yapalım dedik. O nedenle aldığımız maytapların içindeki tozu bir şişeye doldurduk. Sonra fitili yakıp şişeyi atacaktım ki, fırsat kalmadan elimde patladı. Ne olduğunu anlamadık” diye konuştu. Farabi Hastanesi yetkilileri, yaz aylarında hastanenin acil servisine, maytap patlatırken meydana gelen yaralanmalardan dolayı çok sayıda çocuk başvurduğunu belirterek, ailelerin bu tür patlayıcılar konusunda duyarlı olmasını istedi.



Basit gibi görünen maytap ve torpil gibi patlayıcıların ciddi yaralanmalara neden olabileceğini vurgulayan yetkililer, maytapların göze gelmesi durumunda körlüğü, hatta can kaybına neden olabileceğini kaydetti.


Yerel Haberleri