"Partimizin İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı olarak şahsım ve dava arkadaşlarımla 200..-2009 tarihleri arasında görev aldım ve halen partimizin büyük kongre delegesiyim. Bilindiği gibi partimiz 29 Mart 2009 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlere yurt genelinde katılmış ve bu seçimler için herhangi bir siyasi partiyle genel bir seçim ittifakı yapmamış, teşkilatlarına parti genel merkezinden bu yönde bir karar ve duyuru gönderilmemiştir.
Bununla birlikte, adı geçen seçimlerin hemen ertesinde birçok basın ve yayın organında, partimiz mensubu bulunan Sayın Hüsamettin Cindoruk'un seçimlerde CHP adayına oy verdiği yönünde beyanları yer almıştır. 16 Mayıs 2009'da yapılan Olağanüstü Kongre sonucunda Sayın Hüsamettin Cindoruk genel başkan seçilmiş, kongre sürecinde de bu konu yine ülkemizin değişik medya organlarında yer almıştır.
Keza genel başkan olduktan sonra aşağıda linkini verdiğimiz videoda da açıkça izlenebileceği gibi Habertürk adlı televizyon kanalında Balçiçek Pamir'in sunduğu, "Söz Sende" adlı programda kendisi bu beyanatını yineleyerek il genel meclisinde DP'ye, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda da CHP'ye oy verdiğini beyan etmiştir. Ülkemizin önde gelen gazetelerinden Sabah gazetesinin konuyla ilgili yaptığı araştırmada ise Sayın Cindoruk'un oy kullandığı Harbiye Nuri Akın Lisesi'nde 1154 No'lu sandıkta Demokrat Parti'ye il genel meclisinde "0", ilçe belediye başkanlığında "0", Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda "1" oy çıkmıştır."
Metinde tüzükte ihraç gerektiren maddelere de değinilerek, "Demokrat Parti Tüzüğü'nün disiplin suç ve cezalarını içeren 58. maddesinin A fıkrasının 4. bendinde tanımlanan kesin ihracı gerektiren hallerden ilki şu şekilde tarif edilmiştir: 'Madde 58-A/ IV-a. Seçimlerde parti kararı olmaksızın bağımsız adaylığını koymak veya bağımsız adaylar lehine propaganda yapmak. Parti adayları aleyhine açık ve kapalı şekilde çalışmak, başka parti ve adayları lehine çalışmak.' Maddeden de açıkça anlaşılabileceği üzere, seçimde kendi partisinin adayı varken bir başka partiye oy vermek ve bunu açıkça beyan etmek, kalıcı olarak ihracı gerektiren bir fiil olup ne parti ahlakına ne siyasi ahlaka ne de genel ahlaka ve dürüstlüğe sığar bir davranış değildir" ifadelerine yer verildi.
Hazırlanan ihraç talebi metni, "Yukarıda da belirttiğimiz gibi söz konusu seçimlerde partimizin herhangi bir partiyle resmi veya gayriresmi bir seçim ittifakı bulunmamakta, kendi partimizin adayı varken başka partiye oy vermeyi gerektirecek herhangi bir durum görünmemektedir" ifadeleriyle son buldu.