Çatışma sabah saatlerine kadar sü-rdü

Güvenlik Güçleri ile Terör Örgütü Mensupları Arasında Dün Sabaha Kadar Çatışma Yaşandı.

Güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında dün sabaha kadar çatışma yaşandı. Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Aynalı kırsalında devam eden çatışmalarda şu ana kadar 1'i yaralı olmak üzere 2 PKK'lı terörist ele geçirildi. Çermik kırsalındaki çatışma sesleri ilçe merkezinden sabaha kadar duyuldu.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Aynalı bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile bölücü teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1 terörist yaralı, 1 terörist ise ölü geçirildi.

Aynalı kırsalında arama - tarama görevi yapan güvenlik güçlerine taciz ateşinde bulunuldu. Güvenlik güçleri taciz ateşinden yara almadan kurtulurken, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Dün akşam başlatılan operasyonlar kapsamında gece saatlerinde teröristlerin kaçtığı bölgede sıcak temas kuruldu.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Birliklerinin helikopterle indirildiği Aynalı bölgesinde saat 24.00 sularında çatışmalar şiddetlendi. Hava ateş desteğinin sağlandığı operasyonda bir PKK'lı terörist yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmadan sonra bir teröristin de ölü ele geçirildiği bildirildi.

Çermik'in Aynalı bölgesindeki operasyonlar devam ediyor. Hava destekli süren operasyonda helikopterlerin teröristlerin varlığının tespit edildiği bölgelere bomba yağdırıldığı ifade edildi.

PROVOKASYONA İZİN VERİLMEDİ

Bu arada, Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü mensubu Erhan Yurttaş'ın cenazesinin Diyarbakır'a getirilmesine, valilik tarafından 2 gün önce kentte çıkan olaylar gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

Tunceli'nin Ovacık kırsalında 12 Temmuz'da çıkan çatışmada öldürülen 1977 Elazığ doğumlu Erhan Yurttaş'ın ailesi, Tunceli Cumhuriyet Savcılığı'ndaki işlemlerin ardından, Tunceli Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazeyi alarak Diyarbakır'a getirmek istedi.

Polis, cenaze konvoyunu Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde durdurarak Diyarbakır Valiliği'nin kararını kendilerine iletti. Hiç bir şart altında cenazenin Diyarbakır'a girişine izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, cenazenin Diyarbakır il merkezi dışında başka bir yerde defnedilmesini istedi.

Cenazenin Diyarbakır'da defnedilmesi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle irtibata geçen DTP İl yöneticilerine, 2 gün önce teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın saçlarının kazıtılmasını protesto etmek için düzenlenen basın açıklaması sırasında çıkan olaylar gerekçe gösterilerek, cenazenin Diyarbakır'a girişinin yasak olduğu aktarıldı. Cenazenin kente girişine izin verilmemesi üzerine aile, cenazeyi Ergani'nin Selman Köyü'nde defnetti.



sondakika

Yerel Haberleri