2023 için 5 milyon turist hedefi belirlendiğine işaret eden Harput, “Bursa'da film yapmak üzere çalışmalarını sürdüren 2 Japon, 4 de Türk film yapımcı firması şu an da hazırlıklarını sürdürüyor.” açıklamasında bulundu.
Turist sayısının artırılması için Bursa'nın sahip olduğu zenginliklerin akılcı, koordineli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Harput, şehrin turizm pastasından çok ciddi manada pay almak mecburiyetinde olduğunu kaydetti.
Bursa Valisi, şehrin değerlerini daha zenginleştirmek, turizm süresini 12 aya yaymak ve gelen turistlerin daha çok kalmasını, daha çok yer görmesine imkan vermeyi hedeflediklerini ifade etti.
Şehabettin Harput, 35 sektörün iş sahibi olduğu turizm sektöründe özellikle son dönemde yeni sanayi tesislerinin açılmamasıyla istihdam imkanının hizmet sektörüne kaydırılması bakımından bu hedefi son derece önemsediklerini kaydetti. Vali Harput, şöyle dedi:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarla kültürel ve tarihi zenginliği olan 8 vilayetin özellikle yurt içi ve yurt dışından film yapmak isteyenler için model il seçilmesi kararlaştırılmış ve bunlardan bir tanesi de Bursa olarak seçilmiştir.
Sinemanın turizmdeki yerini ciddi olarak önemsiyoruz. Çünkü sinema ile ülkelerin ve şehirlerin tanıtımına katkı sağlanmaktadır. Bursa'mızda daha önce çekilmiş olan birkaç film iyi bir tanıtım imkanı sundu. Filmi seyreden insanların o yerleri bizzat görmek için akın akın o bölgelere gittiklerini biliyoruz. Bunlardan bir tanesi de Cumalıkızık'tır.
Hafta sonu Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonunda yapılan toplantıda Bursa'mız için film platoları noktasında tespitler yapılmıştır. Daha evvel Büyükşehir Belediyesi'nin de aynı istikamette yapmış olduğu tespitler doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa'yı film yapımcıları için önemli bir üs olarak seçmiş ve bunu dünyaya duyurmuştu.
Bu bizim için büyük bir olaydır. Bakanlığa müracaat etmiş, Bursa'da film yapmak üzere çalışmalarını sürdüren 2 tane Japon, 4 tanede Türk film yapımcı firması şu an da hazırlıklarını sürdürmekte ve Bursa'mızla alakalı film yapacağı bölgelerdeki tespitleri de sürdürmeye devam etmektedir."
FİLM PLATOSU PORJESİ VAR
Bursa'daki doğal film platosu olarak bazı yerleri tespit ettiklerini anlatan Bursa Valisi Harput, bu süreçte doğal film platoları saptadıklarını vurguladı. Harput, doğal film mekanları içinde Bursa'nın tarihi dokusunu süsleyen başta Cumalıkızık olmak üzere, hanlar bölgesi, Tophane, Bursa surları ve kapıları, Bursa evleri ve sokakları olduğunu bildirdi.
Tarihi mekanların Bursa için doğal film platoları olarak tespit edildiğini dile getiren Vali Harput sözlerine şöyle devam etti:
“As Merkez, Korupark, Carrefour, IKEA, Kent Meydanı, Metro, Anatolium gibi yerler de geleceğe dönük film platoları olarak tespit edilmiş, bakanlığımızla bu hususta mutabakata varılmıştır. Bundan sonra bakanlığımızın da Bursa, Şanlıurfa, Konya, Mardin gibi otantik değerleri olan şehirlere vereceği destekle Bursa daha iyi tanıtılacak.”