Bir bebeği yandı diğeri doğdu

Evlerinde yangın çıktı. 9 aylık hamile anne hiç düşünmeden kendini ateşe attı, kızını çekti çıkardı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde çıkan yangında 1 yaşındaki kızı Çiğdem'i kaybeden Sevgi Satıl (26), bir gün sonra dünyaya getirdiği erkek bebekle yaşama yeniden tutundu.

Kozluca Mahallesi'ndeki 2 katlı evde oturan 9 aylık hamile Sevgi Satıl, 19 Şubat'ta kızı Çiğdem'i sobanın bulunduğu odada uyutup, kısa süre için alt kattaki kayınvalidesinin yanına indi.

ÇİĞDEM KURTARILAMADI

Bu sırada sobadan sıçrayan kıvılcımlar halıyı tutuşturdu. Alevler, kısa sürede büyürken, evine döndüğünde yangını fark eden Sevgi Satıl, canı pahasına alevlerin arasına dalıp kızı Çiğdem'i dışarı çıkardı. Sevgi Satıl Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne, kızı Çiğdem ise Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan küçük kız daha sonra annesinin tedavi gördüğü Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin Yanık Tedavi Merkezi Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Çiğdem kurtarılamadı.

Çiğdem, annesine haber verilmeden gözyaşları arasında toprağa verildi.

OĞLU DÜNYAYA GELDİ

Normal doğumuna 10 gün kalan Sevgi Satıl ise, yangının neden olduğu heyecanla doğum sancıları çekmeye başladı. Gaziantep 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesi'ne sevk edilen Satıl, yaşadığı acı olaydan 1 gün sonra sezaryenle 3 kilogram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

Hastaneden taburcu olduktan sonra babasının evine yerleşen Sevgi Satıl, "Kızımın acısını unutmam mümkün değil ama artık oğlumuz için yaşayacağız. Yangında her şeyimizi kaybettik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İnşallah eşim iş bulana kadar bize yardımcı olacak hayırseverler çıkar." diye konuştu.

Sevgi Satıl, Yıldıray adını verdikleri oğluna sarılıp, "Allah bir evladımı benden aldı, birini verdi" dedi.

Baba İbrahim Satıl da, iş bulabilmek için kendisine yardımcı olunmasını bekliyor.

Yerel Haberleri