Milli Eğitimi Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile İşbirliği yaparak Fatih Projesini başlattı. Proje kapsamında Bakanlığın 620 bin dersliğe projeksyon ve dizüstü bilgisayar 60 bin okula Akıllı Bt sınıfı donatılması ve eğitimin e-ortamlarda yapılabilmesinin sağlanması gibi konular var. Ama ortada çok büyük bir sorun var.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan projeyi anlatırken bu projeyi uygulama da en büyük yardımcıları olacak Bakanlığının Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden hiç bahsetmedi. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin son beş yılda başına gelmeyen kalmadı.
Üniversitede en yüksek puanla girdiler.tıp fakültelerine girilen puana yakın puanla girdiler. Ama mezun olduktan sonra atandıklarında okularında en vasıfız ve en dertli öğretmen olacaklarını sanmıyorlardı.
Önce ilköğretimde bilişim teknolojileri derslerinde öğrencilere not verme yetkisi ellerinden alındı ve ders seçmeli hale getirildi. Bu sayede okullarda Bilişim teknolojileri dersi isteğe bağlı olarak verilmeye başlandı. Bir süre böyle gittikten sonra haftada 2 saat olan bilişim tekolojieri dersi ilköğretim 6,7,ve 8. Sınıflarda 1 saate indirildi ve bilişim teknolojieri öğretmenleri not verip öğrenciyi değerlendiremedikleri ders sayısında düşü meydana geldi. Bir çok okulda maaş karşılığı çalışmaya başladılar. Bir süre sonra ilköğretim 1,2,3,4 ve 5. Sınıflarda bilişim tekolojieri dersi kaldırılarak serbest etkinlik adı altında birleştirildi. Bu noktadan sonra Türkiye'deki hemen hemen bütün ilköğretim okullarında toplam ders saati 21 in altına düştüğü için bilişim teknolojieri öğretmenleri norm fazlası durumuna düşerek maaşlarını hak etmek için ya okul formatörü olmak zorunda bırakıldılar ya da okul okul gezmek zorunda kaldılar.
Öğretmenlerimiz soruyor biz Fatih Projesinin neresindeyiz?