Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki onlarca sahabe mezarının bulunduğu Hz. Süleyman Camii kendi haline terk edildi. Hz. Halid Bin Velid'in oğlu Hz. Süleyman'la birlikte 27 şehid sahabe efendimizin mezarlarının bulunduğu caminin çevresi pislikten ve kötü kokudan geçilmiyor.
KİLİSEYE 1 TRİLYON AKTARMIŞTI
Cemaati olmayan Ermeni Kilisesi'ne 1 trilyon kaynak aktaran, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir aynı hassasiyeti sahabe efendilerimiz için göstermediği görüldü. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V)'in arkadaşlarının bulunduğu mekanda başlatılan kentsel dönüşüm projesinin hala bitirilememesi tepkilere neden oldu.
YETKİLİLER DUYARSIZ
Sahabelerin yanı sıra birçok alim zatın da bulunduğu Hz. Süleyman Camii'nin çevre düzenlemesinin yapılması için 2008 yılında protokol imzalanmıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve Sur Belediyesi tarafından 2008 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmasına karşın, bölgede 5 yıldır değişen pek bir şey olmadı. Projeye göre bölgede gecekonduda yaşayan vatandaşlara TOKİ, Çölgüzeli mevkiinde yaptığı konutları indirimli olarak veriyor. Buradan ev almak istemeyen vatandaşlara ise oturdukları meskenlerin ücretleri peşin olarak ödeniyor. TOKİ yetkilileri 2 yıl önce cami çevresinin düzenlemesi için 60 milyon lirayı Diyarbakır'a gönderirken, bölgedeki gecekonduların hala kaldırılmaması tepkilere neden oldu.
SAHABE MEZARININ YANINDA AHIR
İki yıl önce bakıma alınan Hz. Süleyman Camii'nin, restorasyondan sonrası açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yapmıştı. Restorasyon çalışmalarının ardından hemen çevre düzenlenmesinin yapılması gereken cami çevresindeki sorunlar hala giderilemedi. Caminin ve sahabe mezarlarının hemen yanı başında bulunan ahırlardan gelen kokular manevi mekana yakışmazken, Sur Belediyesi'nin konuya olan duyarsızlığı devam ediyor. Bölgede tarihi surlara yakın gecekonduların altında besi hayvancılığı yapıldığı biliniyor. Bölgedeki evlerini yıktırmayanlar, genelde evlerin ikinci katında ikamet ederek, zemin katında ise hayvancılık yapıyorlar. Burada biriken pislikler her gün Fiskaya bölgesinde, sahabe kabirlerinin bulunduğu bölgeye yakın bir yere dökülüyor. Buna rağmen belediye ‘çevre kirliliğinden' bile olsa bu vatandaşlara herhangi bir yaptırımda bulunmazken, bu durum sahabe mezarlarını ziyaret eden vatandaşların tepkisine neden oluyor.
CAMİYİ ZİYARET EDEN BAYANLAR
BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR
Cami içerisinde bayanlar için abdest alma yerinin olmaması nedeniyle sabah namazında sahabe kabirlerini ziyaret eden bayan grupları, Dicle Üniversitesi Camii'ne yönlendiriliyor. Cami çevresinde abdest alma yeri gibi tuvalet sıkıntısı da var. Bayanlara ayrılan bir bayan tuvaletinin erkek tuvaletinin yanında olması nedeniyle bayanlar tarafından kullanılamıyor. Vatandaşlar, sorunların çözümü konusunda yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyorlar.
YENİ AKİT
BDP'den Büyük Saygısızlık
Cemaati olmayan Ermeni Kilisesi’ne 1 trilyon kaynak aktaran BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, 2008’de protokolü imzalanan kentsel dönüşüm projesini hâlâ hayata geçirememesi tepki çekiyor...
{{member_name}}
{{formatted_date}}
{{{comment_content}}}
YanıtlaYükleniyor ...
Yükleme hatalı.