Diyetisyen Topaloğlu, bayramda fazla yemekten kaçınılmasını ve 3 öğünden fazla yemek yenilmemesi gerektiğine işaret etti. Bayramda fazla yemek tüketmenin başta gaz, mide bulantısı, hazımsızlık, tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere neden olabileceğini anlatan Topaloğlu, "Ramazanda kazanılan 2 öğün yemek yeme alışkanlığı yavaş yavaş 3 öğüne çıkartılmalı. Aksi taktirde bağırsak sistemi rahatsızlıkları, gaz, mide bulantısı gibi rahatsızlıklara maruz kalınabilir." dedi.
Metabolizma hızının azalmasıyla birlikte bayram da yüksek kalorili yiyeceklerin tüketilmesinin kilo alımına neden olabileceğine vurgu yapan Diyetisyen Topaloğlu,"Metabolizma hızını artırmak için öğün sayısı artırılmalı; 3 ana, 3 ara öğün atlanmamalı. Öğünlerde tüketilen besinler zenginleştirilmeli. Boş enerji kaynağı olarak nitelendirilen şekerli ve yağlı gıdalar yerine, enerji ile birlikte vitamin, mineral, posa karbonhidrat ve protein alımı sağlayan besinler tercih edilmelidir. Bunlara ek olarak Ramazanda azalan sıvı tüketimi artırılmalı, gün içinde 2 - 2,5 lt sıvı tüketilmelidir. Sıvı tüketimini artırmak için komposto, ayran tercih edilebilir." diye konuştu.
Güne ağır yemekler yerine hafif bir kahvaltıyla başlanmasının faydalı olacağına da işaret eden Şeyma Topaloğlu," Kahvaltıda az yağlı peynir, zeytin, reçel, süt, kepekli ya da tam tahıllı ekmek, meyve, salata, domates, yeşillikler tüketilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinde sebze yemekleri ve salatalardan vazgeçilmemeli, kırmızı et ve ürünlerini ise haşlama, ızgara veya fırında tercih edilmelidir. Çorba, ayran, yoğurt ve kepekli ya da tam tahıllı ekmek ile tüm besin gruplarını içeren öğünler oluşturulmalıdır. Ara öğünler atlanmamalıdır. Süt ile birlikte meyve veya bisküvi, kepekli peynirli tost tercih edilebilir." şeklinde konuştu.
Bayramda fazla tüketilen tüketilen çikolata ve gazlı içeceklerin mide yanmalarına da neden olabileceğini sözlerine ekleyen Topaloğlu," Şeker, un ve yağdan oluşan yiyeceklerin glisemik indeksi yüksek olduğu için kan şekerini hızlı yükseltir. Bu yüzden tüketilen yiyeceklerin porsiyonları azaltılmalı, özelikle kalp hastaları, şeker hastaları, hipertansiyon hastaları, mide ve bağırsak sistemi hastaları beslenmelerine dikkat etmelidir."