Batman Belediyesine Polis baskını

Dün akşam Batman Belediyesi'ne baskın düzenleyen ekipler, DTP'li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ı şoka soktu. Başkanın odası didik didik arandı ve..

Yılmaz Ekinci / BATMAN

Batman Belediyesi akşam saatlerinde şok polis baskına sahne oldu. Dün saat 19:00 sularında gerçekleşen baskında başkanın danışmanın odasında alınan on bin YTL rüşvet parasına el konulurken aralarında başkan danışmanı Nesim Turhan ile suça karışan toplam üç kişi göz altına alındı.

Edinilen bilgilere göre Batman da yapılan eski TOKİ konutlarının su aboneliklerinin yapılması karşılığında mütahid firmadan 15 milyar rüşvet istenmesi ihbarını alması üzerine polis harekete geçti.

Savcılık talimatı ile sürdürülen takip ve çalışmalar sonucunda Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar şube Müdürlüğünde görevli yaklaşık 20 polis akşam saat 19:00 da Belediye binasına girmek istedi. Belediye görevlileri polisin içeri girmesine izin vermeyince savcılık arama izni çıkartılıncaya kadar polis belediye önünde bekledi. Alınan arama kararından sonra polis Belediye binasına girdi.

BAŞKAN VE DANIŞMANIN ODASI DİDİK DİDİK ARANDI

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar şube müdürlüğü elemanları belediye başkanı Hüseyin Kalkan ve danışmanı Nesim Turhan'ın odasını didik didik aradı. Yapılan aramalar sonucunda Müteahhitten alınan on bin YTL para Başkanı danışmanı Nesim Turhan'ın odasında bulundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, 'Gündüz mesai saati varken, sanki belediye yerinden gidecekmiş gibi mesai saati dışında ani baskın düzenlenmesine anlam veremedik halen aramanın şokunu yaşıyoruz” dedi.

Operasyon kapsamında Başkan danışmanı Nesim Turhan ve suça karışan toplam üç kişi göz altına alınırken bir kişinin de aranmasına devam edildiği, çok sayıda bilgi ve doküman'a el konulduğu ileri sürüldü.

HABER 7

Yerel Haberleri