Birçok yabancı işadamının bölgeye yatırım yapmak için süreci izlemeye aldığını kaydeden Çelik, “Bu ara yabancı ortaklarımızın bize tek sorusu; ‘Süreç nasıl gidiyor?’ şeklinde oluyor. Huzur olmayan yere yatırımda olmaz. Doğal olarak yabancı partnerlerimiz süreci heyecanla takip ediyor ve yatırım için hazırlık yapıyorlar. Özellikle tekstil firmaları yatırım için bölgede yer araştırmaya başladı. Gelecek yatırımlar ile işsizlik sorunu da büyük oranda çözülmüş olacak” dedi.
Seferber olmalıyız
Toplumsal barışa giderken, gereksiz gerilimlere değil sürecin ekonomik açılımlara ihtiyacının olduğunu vurgulayan Çelik, “2013 yılının sulama yılı, 2015 yılının ise GAP’ın dünyanın gıda üssü haline gelmesini bekliyoruz. Bölgeye yeni fabrika ve tesislerin yapılması da kaçınılmaz. Ekonomik açılımların zamana yayılmaması ve siyasi adımlarla eş zamanlı hayata geçirilmesi çözüme büyük destek sağlar. Alt yapı ve ağır sanayi yatırımları ile istihdama yönelik projeler ve bölgede geniş kapsamlı mayın temizleme çalışmaları için hepimiz sorumluluk almalıyız. Gündemimiz aslında şimdi bu olmalı. Gereksiz tartışmalar ile enerjimizi tüketmek yerine Tarım ve hayvancılık sektörünü canlandırıcı faaliyetlere başlamalıyız. Toprak alanların iyileştirilmesi için çaba sarfetmeliyiz” diye konuştu.
“İşsizliği azaltabilmek için seferber olmalıyız” diyen Çelik, “Artık karakolların yerini Sanayinin işgücü ihtiyaçlarını karşılamak üzere mesleki eğitim verecek kurumlar almalı” dedi.