Baklava dünyaya tanıtıldı

Baklavanın Tescilini Elinde Bulunduran Gaziantep Sanayi Odası (Gso) Tanıtım İçin Resmi Web Sitesi Oluşturdu. Sitenin İlk Etapta Türkçe ve İngilizce Olarak Hizmet Vereceği, İlerleyen Dönemlerde Pek Çok Dil Seçeneği Eklenerek Baklavanın Tanıtımının Yapılaca

Baklavanın tescilini elinde bulunduran Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tanıtım için resmi web sitesi oluşturdu. Sitenin ilk etapta Türkçe ve İngilizce olarak hizmet vereceği, ilerleyen dönemlerde pek çok dil seçeneği eklenerek baklavanın tanıtımının yapılacağı belirtildi.

Daha önce Yunanistan ile yaşanan milli tatlı sorunun ardından baklavanın tescilini alan GSO, baklavayı tüm yönleri anlatmak için site kurdu. Baklava konusunda bilgi edinmek isteyenler siteden faydalanabilecek.

www.antepbaklavasi.com.tr adlı sitede, baklavanın tarihçesi, tescili, üretim metodu, ayırt edici özellikleri, kullanım biçimi ile korunması ve denetlemesi konularında pek çok bilgi yer alıyor.

Sitede ayrıca, coğrafi işaretin korunması ile marka ve patent tescili konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar da bilgi olarak sunulduğu.

Baklavayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, ilk defa baklavanın logosunun da oluşturulduğu kaydedildi.

(CİHAN)

Yerel Haberleri