Tunus'tan birçok Ortadoğu ülkesine sıçrayan olaylardan "nasibini alan" Bahreyn, Basra Körfezi'nde stratejik öneme sahip.
Başkentin kalbi sayılan ve yüzlerce çadırın kurulduğu İnci Meydanı'nda bazen sayıları binleri bulan göstericiler, zaman zaman slogan atarak, zaman zaman pankart açarak, sayıları azalıp çoğalsa da hükümet karşıtı gösterilerini sürdürüyor.
Ülke nüfusunun yarıdan fazlasını oluşturdukları halde yönetimden hak ettikleri değeri görmediklerini savunan Şiiler, hükümetin değişmesini ve anayasal monarşiye geçilerek daha fazla temsil hakkı ve sosyal yaşamdan daha fazla pay almayı istiyor.
Öte yandan Manama'da İnci Meydanı'nın dışında, gösterilerin etkisi sezilmiyor. Diğer Arap ülkelerinden farklı bir tarzda modern yaşam süren Bahreynliler, geçen haftalarda askerlerin açtığı ateş sonucu 7 gösterici ölmemiş, meydandan tanklar, askeri araçlar geçmemiş gibi günlük faaliyetlerine devam ediyor.
Bu arada Bahreyn Veliaht Prensi ve Başkomutan Yardımcısı Salman Bin Hamad El Halife, Bahreyn medyasına yaptığı açıklamada, ilk görevinin halkın refah ve huzurunu sağlamak olduğunu belirterek, halkın çıkarlarının zarar görmemesi için çok partili sistemin tartışılması gerektiğini ifade etti.