Ankara'da trafik kazası: 1 ölü 5 yaralı

Ankara'da seyir halinde olan bir otomobile, başka bir otomobilin arkadan çarpması sonucu meydana gelen sıkışmalı kazada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Çarpan otomobil sürücüsünün alkollü olduğu iddia edildi. Otomobilde sıkışan iki bayan itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. İtfaiyenin çalışmaları sırasında otomobil çevresinde toplanan yoğun kalabalık, polis ekipleri tarafından güçlükle uzaklaştırıldı. Oluşan trafik nedeniyle ambulans olay yerinden ayrılmakta zorlandı.
Kaza, 21.00 sıralarında Samsun Yolu Siteler girişinde meydana geldi. Serkan Onur yönetimindeki 06 KTG 36 plakalı otomobil, aynı istikamete seyir halinde bulunan Mevlüt Can idaresindeki 06 AC 4678 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen otomobilin arkasında bulunan Solmaz Can ve Handan Can (29) sıkışırken, sürücü Mevlüt Can, Yasin Can, diğer aracın sürücüsü Serkan Okur ile kimliği henüz belirlenemeyen arkadaşı yaralandı.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri otomobilde sıkışan Handan Can (29) ile Solmaz Can'ı sıkıştıkları yerden kurtarmak için çalışma başlattı. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar kaza yapan otomobilin etrafında toplandı. İtfaiyenin çalışmasına engel olan vatandaşları, polis ekipleri uzaklaştırmaya çalıştı. Bir türlü uzaklaşmayan vatandaşların, yoğun bir kalabalık oluşturduğu gözlendi.
İtfaiye erlerinin çalışmaları sonucu sıkıştıkları yerden kurtarılan yaralılardan Handan Can, Mevlüt Can ve Yasin Can, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Solmaz Can ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Handan Can'ın hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Oluşan yoğun trafik ve kalabalık nedeniyle ambulans olay yerinden güçlükle ayrılabildi. İtfaiye aracına çarpmaktan son anda kurtulan ambulans, itfaiye aracının biraz öne alınmasıyla kaza yerinden ayrıldı.
Kazaya neden olan ve alkollü olduğu öne sürülen sürücü Serkan Onur ve arkadaşı ise olay yerinde bir süre ambulansın gelmesini bekledi. Çağrılan özel ambulansın gelmesiyle ilk müdahaleleri yapılan yaralılar daha sonra hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazaya neden olan otomobilden kaldırıma atıldığı iddia edilen kırık bira şişeleri ise dikkat çekti.

Yerel Haberleri