TBMM kulislerinde gazetemize açıklamalarda bulunan Bakan Eker, “Her köye bir ziraat mühendisi” projesinin geliştirilerek sürdürüleceğini kayederek, “2007 başında 2 bin 500 ziraat mühendisini işe başlattık. O 2 bin 500 kişi şu anda yaklaşık 10 bin köy ile ilişkilendirilmiş durumda. 2011’e kadar ziraat mühendis sayısını 10 bine çıkartacağız. Bu rakama ulaştığımızda Türkiye’deki tarımsal üretim potansiyeli olan hemen hemen her köy bir ziraat mühendisi bir veteriner hekimle ilişkilendirilmiş olacak” dedi.
PERFORMANSA GÖRE MAAŞ
Bakan Eker, ziraat mühendislerinin sözleşmeli olarak çalıştıklarını hatırlatarak, bakanlık olarak ziraat mühendisi alınacak köyleri ilan ettiklerini ve başvuruların tercihle yapıldığını dile getirdi. Bakan Eker, “Bu mühendisler köyde oturuyorlar. Performans kriterine göre maaş alıyorlar. Herkes 1 noktaya müracaat ediyor. Gideceği ili bilerek sınava giriyor. 3 kişi müracaat ederse, hangisinin puanı yüksekse oraya o atanıyor. Herkes gittiği bölgede görev yapmak zorunda. Tayin nakil gibi bir durum söz konusu değil” değerlendirmesini yaptı.
Bakan Mehdi Eker, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğünce Elazığ-Diyarbakır kara yolunda yaptırılacak 5 bin kişi kapasiteli spor salonunun temel atma töreni için Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır’da altyapı, enerji, sağlık, eğitim ve tarım alanında çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Eker, bazı projeleri de hayata geçirmek için mücadele içinde olduklarını vurguladı.
19 MİLYON TL’LİK TESİS
Bakan Eker, şunları söyledi: “Diyarbakır Türkiye’de çevre yolu olmayan nadir illerden biridir. Hiç kimse bizi Diyarbakır’a hizmet etmekten alıkoyamaz. Diyarbakır’a 2003 yılında gençlik ve spor hizmetleri için ayrılan miktar 300 bin lira civarındaydı. Bu miktar 2008 yılında 7.3 milyon liraya çıktı. Ekonomik, sosyal ihtiyaçlarının temini için bir çok yatırımın hayata geçirilmesi kararlılığındayız.” Konuşmaların ardından Bakanlar Yılmaz ve Eker, 3 yılda bitmesi planlanan ve 19 milyon TL’ye mal olacak olan tesisin temelini attı.
Türkiye