3 Araç Aynı Anda Kundaklandı

Gaziosmanpaşa'da Aynı Anda 3 Otomobil Kimliği Belirsiz Kişilerce Kundaklandı. Araçlara Molotof Atan Kar Maskeli Şahıslar Olay Yerinden Kaçtı.

Gaziosmanpaşa'da aynı anda 3 otomobil kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Araçlara molotof atan kar maskeli şahıslar olay yerinden kaçtı. Araçlarda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Polis, olaylar ile ilgili soruşturma başlattı.

Gaziosmanpaşa'da kundaklama hadiselerine bir yenisi daha eklendi. Kundaklama olayları saat 00:45 sularında Gazi Mahallesi'nde gerçekleşti. İlk kundaklama haberi Fevzi Çakmak Caddesi'nden geldi. Cadde üzerinde park halinde duran 34 ERP 53 plakalı bir otomobile, kar maskeli oldukları öğrenilen kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı. Molotoflu saldırının ardından araçta yangın çıktı. Yangın çevredekilerin yardımı ve itfaiye ekiplerinin olay yerine intikal etmesiyle söndürüldü. Araç kullanılamaz hale geldi. Olay yerine polis ekipleri geldi. Aynı dakikalarda bir başka kundaklama haberi, caddenin bir üst tarafındaki 1295. Sokak'tan geldi. 34 LM 188 plakalı otomobile kimliği belirsiz kişiler molotofkokteyli atıp kaçtı. Sesi duyan araç sahibi, aracındaki yangına müdahale etti. Otomobilin motor kısmında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Aracına molotof atan kişileri görmediğini söyleyen araç sahibi Hidayet Akdemir, "Bunu yapanlar şerefsiz. Bir gürültü duyduk, dışarı çıktık. Araca molotof atılmış. Yangını söndürdük. Çevredekiler kapüşonlu bir kişinin attığını ve aşağıya kaçtığı söyledi" diye konuştu.

Aynı anda bir başka araca da kimliği belirsiz kişiler bir üst sokakta molotof kokteyli atıp kaçtı. Araçta çıkan yangın çevredekilerin yardımı ile kısa sürede kontrol altına alındı. Polis, olaylarla ilgili inceleme başlatırken, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Gazi Mahallesi'ne giriş çıkış yapan araçlar üzerinde arama yaptı.

İstanbul'da son bir haftada hemen her gece kundaklama hadisesi gerçekleşiyor. Kundaklama olayları ile ilgili dün gece Yenibosna'da 3 kişi gözaltına alınmıştı. Özellikle araç kundaklamalarında artış gözlenirken, market kundaklamalarında ise BİM marketlere yapılan saldırılar dikkat çekiyor. Son zamanlarda BİM marketlere yapılan molotoflu saldırılar 10'u buldu.

(CİHAN)

Yerel Haberleri