1'e 700 kazanabilecegimiz uygulamalar

"Peygamber SAS bir hadis-i şerifinde yediyüz misli sevablı dört şey saymış:

"Bir şey daha söyleyeyim, sevgili dinleyiciler! Biliyorsunuz kurban bayramında kurban kesiyoruz. Zengin olanlar gidiyorlar, kıvrım kıvrım boynuzlu, sürmeli gözlü, güzel bir koç seçip kurban etmeye çalışıyorlar. Allah kabul etsin... "Kurban gelince kurbanı da keseceğiz inşaallah!" diyelim, ona da önceden niyet edelim!.. Güzel şeylere önceden niyet etmek adetimiz olsun. Amma, ramazan bayramında kurban kesmek!.. Kurban bayramında kurbanı herkes kesiyor, tamam o vacib... Amma, ramazan bayramında kurban kesmek; bunu da şimdiden hatırlatıyorum. Bakın daha ramazanın ikisindeyiz. Ramazan bayramında kurban kesmek de çok sevab, yediyüz misli sevabı var..."
 

"Peygamber SAS bir hadis-i şerifinde yediyüz misli sevablı dört şey saymış:
1. İnsanın Allah yolunda harcamaları yediyüz mislidir. Cihada, hacca, umreye...
2. İnsanın anasına, babasına iyilik olsun diye yaptığı harcamalar; yiyimine, giyimine, kirasına harcamalar yediyüz mislidir.
3. Ailesine harcamalar yediyüz misli... Bu da ne kadar güzel! İslâm aile muhabbetine ne kadar önem veriyor. İnsan filesini dolduracak, "Çoluk çocuğum, kuzucuklarım yesin içsin!" diye evine götürecek. Bir tatlılık olacak, çocukların gözü doyacak... Komşunun elmasına el uzatmayacaklar, başkasının elindekine göz dikmeyecekler. Evde her şey var, gözleri tok olacak. Demek ki, eve de harcamak yediyüz misli...
4. Ramazan bayramında bir kurban kesmek... Neden?.. Ramazan bayramında bayram günüdür. Kurbanı kestiniz mi, evde bir bereket olur. Sadece Türkiye'yi düşünmeyin, sadece bu zamanı düşünmeyin!.. İslâm, bütün çağlar ve zamanlar için olan bir din... Yâni çölü düşünün, köyü düşünün, kasabın olmadığı yeri düşünün!.. Süpermarketin olmadığı yeri düşünün!.. Muhtelif pozisyonları düşünün!..
Evde bir kurban kesilmişse ne olur?.. Bereket olur, muhabbet olur, şenlik olur. Misafirler daha rahat ağırlanır. "Buyurun oturun, yeyin, yemeğe kalın!" denir. vs. Bunu da hatırlatmış oluyoruz."...
Prof.dr.Mahmud Esad COŞAN (Rh.A)
 
 
Not: ''Hayra vesile olan,o hayrı yapmış gibidir.'' (Tirmizi-ilm 14)
''Ahir zamanda unutulan sünnetimi ortaya çıkarana (uygulayana) yüz şehit sevabı verilecektir.´ (Kütüb-i Sitte)

 
Prof.dr.Mahmud Esad COŞAN (Rh.A)


2. 2. 1995 / 2 Ramazan 1415
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İslam Haberleri