16 kişi gözaltına alındı

Sivas'ta Essar Maddesi Bulundurmak, Satmak ve Kullanmak Suçlarından 16 Kişi Gözaltına Alındı. Olayla İlgili 8 Şüpeli Şahs Aranıyor. Sivas, Ankara ve İstanbul'da Eş Zamanlı Olarak Gerçekleştirilen Operasyonda Şüphelilerin Uyuşturucu Maddeleri Ders Kitabı İ

Sivas'ta essar maddesi bulundurmak, satmak ve kullanmak suçlarından 16 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 8 şüpeli şahs aranıyor. Sivas, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin uyuşturucu maddeleri ders kitabı içine gizledikleri anlaşıldı. Olayda esrar maddeleri ve çeşitli suç aletleri de ele geçirildi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, bazı şahısların başka illerden getirtmiş oldukları uyuşturucu maddeleri sattıkları, kullandıkları bu konularla ilgili olarak sık sık bir araya gelerek müşterek hareket ettikleri bilgisine ulaşıldı. Elde edilen bilgiler ışığında suça karışan şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ortaya çıkartılması amacıyla dün sabah saat 06.00 sıralarında Sivas, Ankara ve İstanbul illerinde eş zamanlı olarak "Biryan(K)" adlı planlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde, suça karıştıkları tespit edilen toplam 24 şüphelinden 16 şahıs yakalanırken, 8 şüpheli şahsın ise halen firari olarak aranmasına devam ediliyor. Şüphelilerin ikamet, işyeri, araç ve üzerlerinde yapılan aramalarda toplam 506,42 gram esrar maddesi, 59 adet sentetik hap, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 54 adet av fişeği, 1 adet el yapımı ruhsatsız 7.65 mm. çapında tabanca, 4 adet dolu fişek, 2 adet şarjör, 3 adet bıçak, kenevir tohumu ve çok miktarda esrar içiminde kullanılan çarşaf tabir edilen sarma kağıdı ele geçirildi. Şüphelilerin, uyuşturucu hapları Geometri kitabı içine gizlemeleri dikkat çekti. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

(CİHAN)

Yerel Haberleri