Mevlâna Dergâhı ile Üçler Mezarlığı. Bu fotoğrafta Üçler Mezarlığı'nın Dergâh'ın duvarına olan yakınlığı dikkat çekici.
Alâeddin Tepesi üzerinde yer alan Selçuklu eseri Alâeddin Camii, hemen önünde yer alan Selçuklu Sarayı'nın enkazı ile tepe eteklerinde Saray'dan kalan çok önemli bir yapı olan II. Kılıç Arslan Köşkü görülmektedir. Ayrıca kareye giren Konya evi de oldukça güzel.
Selçuklu eseri İnce Minareli Medrese, günümüze ulaşamamış odaları ve "Selçuklu'nun kalemi" olarak anılan minaresiyle karşınızda. Medrese'nin batı tarafında Selçuklu surlarının Zindankale kısmı ayakta, Zevle Hatun Mescidi ile iç ve dış surlardan bazı kısımlar da görülmektedir.
Selçuklu'nun hayırlar sahibi veziri Sahip Ata Fahreddin Ali'nin, Mimar Kelük bin Abdullah'a yaptırdığı Sahip Ata Külliyesi'nin destansı taç kapısı ile tek kalmış minaresi görülmektedir. Gerideki kubbe hankâhın kubbesidir. Cami ise yangından sonra bu şekilde inşa edilmiştir.
Selçuklu devlet adamı Celâleddin Karatay tarafından 1251 yılında yaptırılmış olan Karatay Medresesi'nin doğuya bakan taç kapısı, kubbesi ve günümüze ulaşamamış öğrenci odalarına ait kerpiç duvarların görüldüğü bir fotoğraf.
Selçuklu eseri Şerafeddin Mescidinin bulunduğu yere Osmanlı döneminde yaptırılan Şerafeddin Camii, kıble bitişiğinde görülen Selçuklu döneminden Şerafeddin Türbesi ile türbe ve hazireyi de içine alan duvarın görüldüğü mühim bir fotoğraf.