Zavallı Umut'un çekmediği kalmadı

Zavallı Umut'un çekmediği kalmadı

İlk darbeyi öz annesinden yedi. 10 yaşına kadar çok çileler çekti. Tam hayata tutunmuştu ki sarhoş sürücü ortaya çıktı.

1 aylıkken çöpe atıldı, 1 yaşında evlatlık verildi, 7 yaşında üvey annesi öldü, 10 yaşında da sarhoş bir sürücünün kullandığı aracın altında can verdi.

Kuşadası Nermin-Metin Akar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Umut Öztatar önceki gün akşamüzeri korkunç bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Mahalle arkadaşlarıyla bayram gezmesine giden 10 yaşındaki Uğur Öztatar aşırı sürat yapan alkollü 43 yaşındaki Ramazan Çavdarlı'nın kullandığı aracın altında kaldı. Kazada, otomobilin altında 100 metre sürüklenen Öztatar olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kazaya yol şoför ise kaçarak kayıplara karıştı.

ÖZ ANNESİ ÇÖPE ATTI

Minik Umut'un dramı aslında doğduğu gün başladı. Mahalle sakinlerinin üzerinde titrediği Umut'u önce öz annesi 1 aylıkken çöp konteynırına attı. Polis tarafından çöpte bulunan çocuğa Çocuk Esirgeme Kurumu sahip çıktı.

HAYATI YENİ BAŞLAMIŞTI

Çocukları olmayan Kuşadası'nın zengin ailelerinden Hikmet-Gülten Öztatar çifti Umut'u evlatlık olarak aldı. Öztatar çiftinin öz evladı gibi sahip çıktığı çocuğun şanssızlıklar yakasını bir türlü bırakmadı. Kendisine öz annesinden bile daha iyi davranan ve iyi bir hayat sunan üvey anne Gülten Öztatar 3 yıl önce hayatını kaybetti. Çocuk yine yalnız kalmıştı...

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ

Küçük yaşında hayatın acımasızlığıyla hep yüz yüze gelen Umut, bu kez yaşama kendisini evlatlık olarak edinen ve öz oğlu gibi seven üvey babasıyla sarıldı. 10'uncu yaşgününü çok güzel bir partiyle kutlayan Umut, her çocuk gibi bayram harçlığı almak için dün arkadaşlarıyla gezmeye çıktı. Ancak talihsiz yavru kendini bilmez bir alkollü sürücünün arabasının altında kaldı. Kısacık hayatı yine acıyla sona erdi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Umut Öztatar dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Tüm Kuşadası'nı ağlatan Umut için Kuşadası Türkmen Mahallesi'nde bir cenaze töreni düzenlendi. Baba Hikmet Öztatar'ın güçlükle ayakta durduğu cenaze törenine Kuşadalıların ve Öztatar ailesinin yakınları da katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Umut Öztatar, Kuşadası Adalızade Mezarlığı'nda toprağa verildi.

273 PROMİL ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ

Polis tarafından takip edilen sürücü Ramazan Çavdarlı şehir çıkışında yakalanarak, gözaltına alındı. Yapılan kontrolde 10 yaşındaki çocuğun ölümüne sebebiyet veren sürücünün 273 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, kazaya neden olan sürücünün ehliyetsiz olduğu ve ehliyetine bir sürü önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğu belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı