Yüzlerce konut çürümeye terk edildi
Bundan 10 yıl önce, 1998'de, inşaatına başlanan Jetkent 3 konutları çürümeye terk edilmiş durumda. Hak sahipleri Fadıl Akgündüz'ün kendilerine bir açıklama yapmasını bekliyor.
480 aile 8 yıldır umutla bekliyor
25 Aralık 2008 18:29
Almanya’da binlerce gurbetçiyi dolandırdığı gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapse mahkûm edilen Fadıl Akgündüz hakkındaki suçlamalar 7.5 yıllık zamanaşımı süresi dolduğu için ortadan kalktı. Mahkeme ödediği 150 bin YTL kefaletin Akgündüz’e iadesine karar verdi.
2001'de Fadıl Akgündüz'ün borçlarından ötürü mallarına ihtiyadi tedbir kararı konuldu. 8 bloktan oluşan ve her blokta 60 dairenin yer aldığı Jetkent'te mahkemenin kararı sonrası inşaat da yarıda kaldı, daire sahipleri de 2001'den bu yana dairelerine sahip olma mücadelesi veriyor.
Fadıl Akgündüz'e ilişkin açıklanan zamanaşımı kararı sonrası umutlanan 480 Jetkent 3 mağduru kendilerine bir açıklama yapılmasını bekliyor. Rotahaber'ın geçtiğimiz hafta sonu gündeme getirdiği konu sonrası umutlanan yüzlerce Jetkent 3 Mağduru 10 yıl arada sonra evlerine kavuşacakları günü bekliyor.
1998'de Ankara Yenikent'te yapımına başlanan Jetkent 3 konutlarından ev alan 480 aile evler için belirlenen sabit fiyattan ödemelerini bitirdi. İnşaatı hızla süren evlerin 2001 Haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmesi taahhüdü vardı. Ancak JETPA Holding'in sahibi Fadıl Akgündüz'ün borçlarından dolayı mallarına mahkemece ihtiyadi tedbir kararı konulması yüzlerce aile için belirsiz bir süreci de başlatmış oldu. Zira 2001'de inşaat durduruldu, hak sahipleri için de belirsiz bir süreç başlamış oldu.
Zaman aşımı piyangosu vuran Fadıl Akgündüz'ün daire sattığı kişilerden oluşan bir mağdur ordusu ise kendilerine bir açıklama yapılmasını bekliyor. Rotahaber aracılığı ile seslerini duyurabildiklerini kaydeden Jetkent mağdurları son kuruşuna kadar borçlarını ödedikleri evlerine kavuşmak istiyor. bekliyor.
Konutların bulunduğu bölge olan Ankara Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer, yarıda kalmış inşaatların kötü bir görüntü oluşturduğunu aktardı. Özer bir süre önce Fadıl Akgündüz ile konuya ilişkin görüştüğünü, Akgündüz'ün mahkemenin kararının kalkmasını beklediklerini aktardı. Özer 480 ailenin ise yıllardır mağdur edildiğini aktardı.
Bu arada 480 kişinin daire aldığı Jetkent'te 105 kişinin ise tapulerını aldığı, geriye kalan 375 kişinin ise tapularını dahi hala verilmediği ortaya çıktı.
Jetkent mağdurları ilgilileri göreve çağırıyor
Konuya ilişkin durumunu aktaran Rüştü Üzüm şunları kaydetti: Buradan sorumluluk sahibi ve sağduyulu tüm yetkili kişilere sesleniyorum. Biz mağduriyetimizi tüm zorluklara karşı dile getirerek çözüm arıyoruz. Lütfen sorunumuza çözüm üretin. Hala kirada oturuyorum. Zar zor denkleştirdiğimiz ve çevreden aldığımız borç paralarla bu evin borcunu kapattık. Halen hem kiramı hem de aldığımız borçları ödemeye çalışıyorum. Buradan Başbakan ve Hükümet yetkililerine sesleniyorum bizim hakkımızı kim koruyacak? Lütfen 10 senedir kanayan bu yaramızı durdurun artık
Yine bir başka Jetkent mağduru Hüseyin Yakut ise şunları aktardı: Tüm yetkililerden ve Fadıl Akgündüz'den mağduriyetin giderilmesi için duyarlılık bekliyoruz. Yarım kalan ve çürümeye terk edilen binaların tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesini istiyoruz. Hükümetimiz TOKİ ile evsizlere ev yaparken böyle yarım kalan ve yine bu memleketin insanı olan biz mağdurları da düşünmesinin gerektiğini düşünüyoruz. İnsanların alın teri ve belki de büyük uğraşıları sonucunda elde ettiği birikimleri bazı açıkgözler tarafından yenmemeli. Bu bir kul hakkıdır. Ancak sahibine bu hak eksiksiz şekilde geri ödendiği zaman ortadan kalkar.Sayın yasa yapıcılar bu durumu lütfen göz önünde bulundurun ve bu yasayı hiç kimse mağdur olmayacak şekilde değiştirin.
rotahaber