Yunus Emre'nin barış ve hoşgörü rüzgarı Eskişehir'den esecek

Yunus Emre'nin barış ve hoşgörü rüzgarı Eskişehir'den esecek

1.Uluslararası Yunus Emre Sevgi ve Barışa Çağrı Proje Olimpiyatı' ile Yunus Emre'nin sevgi ve hoşgörüsü tüm dünyaya yayılacak. 2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyata 34 ülkeden 441 okul ve 3 bin 100 başvuru gerçekleşti.

Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, ilk kez düzenlenecek olan uluslararası bir olimpiyatla memleketi Eskişehir'den dünyaya barış ve hoşgörü ile seslenecek. Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından organize edilen '1.Uluslararası Yunus Emre Sevgi ve Barışa Çağrı Proje Olimpiyatı' ile Yunus Emre'nin sevgi ve hoşgörüsü tüm dünyaya yayılacak.

2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyatta, dünya barışına katkı adına Yunus'un öğretilerinden yararlanmak ve farklı coğrafyalardan gelen öğrenciler arasında kardeşlik duyguları tesis etmek hedefleniyor. İlköğretim ve orta öğretim düzeyindeki okulları kapsayan olimpiyatta, 22 ülkeden 80 proje alan öğrenciler, web tasarımı ve şiir okuma kategorilerinde çalışma yapacak. Yarışmada dereceye girenler çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek.Sevgi ve Barış düşüncesiyle başlatılan organizasyonun web sitesini bu zamana kadar (yunepo.org) 60 ülkeden 25 binden fazla internet kullanıcısı ziyaret etti.

Toplam 34 ülkeden 441 okul ve 3100 başvuru gerçekleşti. Projeye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yunus Emre Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi de destek veriyor. Projeye 34 ülkeden 441 okul ve 3100 başvurunun yapıldığını dile getiren Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü ve Projenin mimarı Feyzullah Gülbent, organizasyonun amacının dünya barışına katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi. 'Yeryüzündeki tüm insanların birbirlerini anlamaları, diyaloglarında hoşgörülü olmaları Sevgi ve Barış ortak çatısı altında toplanmalarıyla mümkün olacaktır" diyen Gülbent, bu çalışmanın odağında da Eskişehir Sarıköylü Yunus Emre'nin olması gerekli olduğunu düşündüklerini belirterek, "Yunus Emre memleketinden dünyaya hoşgörü ve barışı sesleyecek" dedi.

Organizasyonun ilk olduğunu ve güzel sonuçlar doğuracağını dile getiren Gülbent, "Türk Millî Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda Yunus Emre'nin sevgi ve hoşgörüsünün daha iyi tanıtılması, dünya barışına katkının yanı sıra ülkemizin iyi tanıtılmasına da destek olacaktır. Ayrıca proje ile öğrencilerin üretkenlik, araştırmacılık yönlerinin geliştirilmesi, fikirlerini açıkça ifade edebilme yeteneklerinin güçlendirilmesi, farklı coğrafyalardan gelen öğrenciler arasında arkadaşlık ve kardeşlik duygularının kuvvetlendirilmesi, yabancı dil eğitiminin gerekliliğinin öğrenci ve velilere gösterilmesine katkıda bulunacaktır" diye konuştu.2 Mayıs Cuma günü saat 17.30'da Mehter eşliğinde halk yürüyüşü ile başlayacak olan etkinlikler, 4 Mayıs Pazar günü saat 15.30'da İsmet İnönü 1. Caddede kurulacak olan dev Yunepo etkinlik çadırında ödül töreni ve Erhan Güleryüz-Ayna Konseri ile sona erecek.

Yeni Şafak - Cihan