Yunanistan'ın son umudu Osmanlı!
Yunanistan'daki ekonomik krizle birlikte hazine avcıları mantar gibi çoğalıyor
Yunanlılar
Larisa şehrinin Sikurio ilçesi sakinleri, Osmanlı döneminden kalma "ikinci çeşme hazinesi"ni kazısının bitmesini bekliyor. İlçenin yaşlılarına bakılırsa "Hazine bulunursa Sikurio
Yine Larisa'nın Platikambo ilçesinde "bir Türk derebeyi 1881'de Thesalya bölgesinden ayrılmadan küpler dolu altını toprağa gömdüğü" inancı var. Aynı yıllardan kalma bir harita ile yapılan kazılarda 60 yaşındaki bir Yunanlı hazinenin bulunması uğruna evinin yıkılmasına razı oldu. Ancak Türk derebeyinin hazinesi hala bulunamadı.
Kuzey Yunanistan'daki Halkidiki Yarımadası'nın Varvara köyü sakinleri de, rivayete göre 1821'de Yunanlıların Osmanlı'ya karşı ayaklanma başladığında "Türkler alır" korkusuyla bir mağaraya gizledikleri 8 ton altını bulma umuduyla yatıp kalkıyorlar. Varvara sakinleri "Altınları bulursak bütün Yunanistan kurtulur" diyorlar.
Yanya şehrinde de "Ali Paşa'nın Hazinesi"ni bilmeyen yok. Vangelis Dimu adlı 65 yaşındaki Yunan asıllı bir Avustralya vatandaşı, rivayetlere bakılırsa "dört altın madeni ve
Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında Mora Yarımadası'nın en büyük zengini sayılan Kamil Bey'in de hazinesi de yapılan kazılara rağmen hala bulunamadı.
Yine Halkidiki Yaramıdasının Holomonta köyünde 1944-1948 yılları arasındaki iç savaştan kalma altın
Türk azınlığın yoğun yaşadığı Batı Trakya'nın Şapçı ilçesinde ise "Bulgar hazinesi" için kazılar yapılıyor. Hazine avcıları Şapçı ilçesinin Petrota mevkiinde taştan yapılmış çeşmenin yakınına geldiklerinde metal arama cihazları sürekli sinyal veriyor. Çeşmenin etrafi defalarca kazıldı ama sonuç çıkmadı.
Buna karşı, Mora Yarımadası'ndaki Patras şehrinde Yunanlı bir inşaat işçisi 2 milyoneurodeğerinde bir hazine buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.