
Yine canlar yandı, ihmal kimdedir?
Kültür Bakanlığı Halk Ozanı Ramazan Ağırtaş içimiz yakan yangını şiire döktü.
YANGIN
Yine canlar yandı, ihmal kimdedir?
Sorumlu olanı bulunuz beyim.
Odası otuz bin, giden gamdadır.
Hadsiz, yere batsın malınız beyim.
Tedbir alsan yine kazanırsın bol
İster özel sektör ister devlet ol
Doğru değil ise gittiğiniz yol.
Cehenneme çıkar yolunuz beyim.
Baş dertten kurtulmaz yoldan sapılsa
İşler doğru gider Hakk'a tapılsa
Okul, otel, bina her ne yapılsa
Kararları doğru alınız beyim.
Aklını kullan sen iyi beşersen
Çok hatalar vardır dünü deşersen
Aynı yanlışlara yine düşersen
Kırılsın dalınız, kolunuz beyim.
Sonu gelmiyor hiç hata selinin
Ağırtaş'ım sonuncusu Bolu'nun
Otel yandı, yetmiş sekiz ölünün
Şimdi namazını kılınız beyim.
Âşık Örmelî
HALK OZANI RAMAZAN AĞIRTAŞ (AŞIK ÖRMELİ) KİMDİR:
"1 Mart 1975’te Ordu ili Fatsa ilçesinde doğdu. İlkokulu Ordu Çamaş Örmeli Merkez ilkokulu, ortaokulu Fatsa İmam-Hatip Lisesi orta kısmı, liseyi de Tekirdağ İmam-hatip Lisesinde tamamladı. 1999’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdi. 2000 yılından bu yana Samsun’da, çeşitli okullarda Türkçe, Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Âşık Ürmelî tabşırmasıyla şiir yazmakta ve yirmi yıllık dert ortağı bağlamasıyla yazdığı şiirleri bestelemektedir. Sadece kendi şiirlerini değil başka şair dostlarının şiirlerini de besteleme çalışmaları yapmaktadır. Şiirlerinde çok duygusal bir dil göze çarpmaktadır. Aşk,vatan sevgisi, memleket, gurbet, tasavvuf bazen de yaşadığımız sorunlarla ilgili duygu yüklü şiirler yazmaktadır. Bir öğretmen şair olarak ”Hüznüne yâr olduk gül bahçesinin” dizesiyle kendisini duygu denizinin üstünde uçan martı gibi addetmekte ve bunu aşağıdaki dizeleriyle ifade etmektedir.
Sevdanın ateşinde közlenmiştir yüreğim
Feryad ü figân edip sızlanmıştır yüreğim.
Gel, serinlemek ister kalbinin denizinde
Martının kanadına gizlenmiştir yüreğim.
Ramazan AĞIRTAŞ Hataylı badeli halk ozanı Pir Bekir Cila’nın öğrencisidir. Ustası Pir Bekir Cila, sosyal medya üzerinden şiir yazma geleneğini başlatmıştır. Bu geleneği daha sonra başka şairler ve dernekler de sürdürmüşrür. Âşık Ürmelî,Türkiye çapında etkileri olan ve bu geleneği sürsüren BİR’İZ EDEBİYAT DERNEĞİ ve kısa adı AKSED olan ANKARA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ’nin şiir yazma etkinliklerine aktif olarak katılmaktadır.
Geçen haziran ayında, Ankara’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Değerlendirme Kurulu tarafından Kültür Bakanlığı halk ozanlığına kabul edildi. Ramazan AĞIRTAŞ, yazdığı şiirlerini kitaplaştırma çalışmaları yapmaktadır."
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.