'Yavuz'u kötüleyenleri tarih asla affetmez'

'Yavuz'u kötüleyenleri tarih asla affetmez'

Tarihi Sevdiren Adam Yavuz Bahadıroğlu, Gengiz Han’ın geçemediği Büyük İskender’in etrafından dolaştığı Sina Çölü’nü geçen Yavuz Sultan Selim’in nasıl bir Osmanlı padişahı olduğunu anlattı.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Tarihi Sevdiren Adam Yavuz Bahadıroğlu, Gengiz Han’ın geçemediği Büyük İskender’in etrafından dolaştığı Sina Çölü’nü Yavuz Sultan Selim’in askeri ile ilahi kelimatullah için geçtiğini söyledi. Yavuz Bahadıroğlu, son dönemlerde Yavuz Sultan Selim’i kötü göstermek için ona karşı iftiraların arttığını vurgulayarak “Alevileri incitmemek için Şah ismail’i iyi Yavuz Sultan Selim’i kötü göstermeye çalışıyorlar. Bu kabul edilemez. 8 seneye 80 seneyi sığdırmış bir padişahtır Yavuz Sultan Selim. Osmanlı'yı üçüncü defa inşa eden kişidir. Yavuz’u aşağılayıp Şah İsmail’e hak vermek ‘Bıraksanızda Osmalı dağılsaydı, çökseydi. Osmanlı yok olsaydı’ demekten başka bir şey değildir.” diye konuştu.

PEYGAMBERİN ÖNÜNDE NASIL ATIMA BİNEREK GİDERİM
“İlahi Kelimetullaha inanmasaydı, inancı olmasaydı Cengiz Han’ın bile geçmediği o Sina Çölü’nün sonunda ölüm olacağını bilmesine rağmen geçmek için gitmezdi” ifadesini kullanan Bahadıroğlu, Osmanlı’nın bir hedefi olduğunu bu yüzden yüzyıllarca yaşadığını belirtti. Moral FM’de Fethi Çağıl’ın programına katılan tarihçi yazar Bahadıroğlu, Yavuz Sultan Selim’in Sina Çölü’nde hocası Kemal Paşa ile arasında geçen diyaloğu şu şekilde açıkladı: “Çölde atına binmediği için arkasında bulunan yaşlı vezirler ve hizmetliler çok yorulduğunda siniri burnunda olan Yavuz’a bu durumu kimse söyleyememiş. Hocası Kemal Paşa’dan rica etmişler ‘Atına bilsin’ diye. Yavuz Sultan Selim’e ‘Atına bin’ diyen Kemalpaşa’ya ‘Peygamberin önünde nasıl atıma binerek giderim” diyen bir padişahtı o.”

YAVUZ'U KÖTÜLEYENLERİ TARİH AFFETMEZ
“Şimdi iki moda çıktı. Birinci hata padişahlara içki ve afyon içirmek, ikinci hata ise Alevi kardeşlerimize hoş gözüksün diye Yavuz Sultan Selim’i küçültmek. Tarih bunu affetmez.” diyen Bahadıroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi Yavuz’u kötüleyip Şah İsmail’i övüyorlar. Neymiş Şah İsmail'in yaptığı en belirgin özelliği şiirlerini Türkçe yazmasıymış.  Yavuz Sultan Selim Farsça yazıyor diye ülkesini sevmedi mi? Lisan değildir belirleyici olan insandır. Ne yazıyordu Şah ismail aşk ve şarap şiirleri. Yavuz ne yazıyordu? Sadece düne ve kendi çağına değil çağlara mesaj veren şiirler yazıyordu. ‘Bugün birlik olalım ve kardeşiz’ diye mesajlar veriyordu.  Yavuz’un dünyasında belirleyici olsan İslam’dır. Peki, Şah İsmail nereye tutundu?”

Yavuz Sultan Selim hakkında detaylı bilgi almak ve Yavuz Bahadıroğlu'nun kaleminden onu tanımak istiyorsanız Moral Kitap'tan Yavuz Sultan Selim Seti sizler için hazırlandı. 0212 444 24 14'ü Türkiye'nin her yerinden arayarak kargo bedeli ödemeden temin edebilirsiniz.

Moralhaber.Net