Yarışmayı kim kazandı

Yarışmayı kim kazandı

Körfez'i Karşıdan Karşıya Yüzerek Geçme Yarışmasına 10'larca Kişi Katıldı. Sporcuların Kulaçları ile Renklenen Körfez'i Yüzerek Geçme Yarışmasını Yabancı Sporcular Kazandı.

Körfez'i karşıdan karşıya yüzerek geçme yarışmasına 10'larca kişi katıldı. Sporcuların kulaçları ile renklenen Körfez'i yüzerek geçme yarışmasını yabancı sporcular kazandı.

Daha önce kirliliği ile gündeme gelen Körfez artık farklı etkinliklerle anılıyor. Yapılan çalışma ile hızla temizlenen Körfez'e balıklar geldi ve yüzme yarışmaları düzenleniyor. Türkiye Yüzme Federasyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Gazetesi ve DESSAT tarafından organize edilen yarışlara yurtiçi ve yurtdışı ndan çok sayıda sporcu katıldı.

''Haydi Körfez'i Yüzerek Geçelim'' sloganıyla düzenlenen yarışlara Değirmendereliler'in de ilgisi büyük oldu. Bulgar, Ukraynalı, Rus ve Türk sporcuların katıldığı 15 bin YTL ödüllü yarışmada 100'ün üzerinde sporcu Körfez'de kulaç attı. 5 kilometrelik Open Water yarışı Değirmendere iskelesiyle Yüzbaşılar mevkii arasında gerçekleştirildi.

Yarış sonunda erkeklerde gülen taraf Ukraynalı ve Bulgar sporcular olurken, bayanlarda ise İstanbullu yüzücülerin hakimiyeti vardı. Erkeklerde 13 numaralı Ukraynalı yüzücü Alexandre Bezugly birinci olurken, ikinciliği yine Ukraynalı Sergey Kurbonsky elde etti. Bulgar yüzücü İvan Brikov ise üçüncü oldu.

Bayanlarda ise İstanbullu 3 yüzücü ilk sıraları paylaştı. Ezgi İnkaya (20)'nın birinci olduğu yarışı, Beril Polat(15) ikinci, Aslı Özkeskin (16) ise üçüncü sırada tamamladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sudan çıkan sporcuları alkışlarken, dereceye giren yüzücüleri de tek tek tebrik etti.

Günün ikinci bölümünde ise erkek ve bayanlar ile 35 yaş üstü ve 35 yaş altı kategorilerinden oluşan halk yarışına geçildi. Geçtiğimiz yıl halk yarışmasına katılan Başkan Karaosmanoğlu, bu yılda Körfez'de kulaç atmak istiyordu, ancak önceki gün alınan acı bir haber nedeniyle programını değiştirmek zorunda kaldı. Başkan Karaosmanoğlu, Şırnak'ta vatani görevini yaparken yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden Bekirpaşalı İskender Ercan'ın cenazesine katılmak üzere Değirmendere'den ayrıldı.


sondakika