Vazifemiz hizmet etmek!

Vazifemiz hizmet etmek!

"Hizmet yapmak yerel yöneticilerin görevidir."

Özel Erdem Okullarının düzenlediği Kariyer Günleri programına davet edilen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, hayatı, başarıları ve belediye başkanlığına uzanan anılarıyla ile ilgili öğrencilere brifing verdi. Brifingte konuşma yapan Başkan Can, hayatı, başarıları ve belediye başkanlığına kadar uzanan yaşamıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Hayatı boyunca öğrendiği işleri zevkle yaptığını dile getiren Can, 'Gençlik yıllarımda hayatı çok uzun yorumladım. Ama geriye dönüp baktığımda zaman çok çabuk geçmiş hayat çok kısa bu nedenle zamanı çok iyi değerlendirmek lazım' diyerek öğrencilere nasihat verdi.

Hayatınızda çevrenize ve arkadaşlarınıza karşı kıskançlık beslemenin hiçbir başarı getiremeyeceğini belirten Başkan Can, 'Birbirinize gıpta edip imrenebilirsiniz bu başarının yolunu açar' dedi. Hayatta prensip sahibi olmanın önemini vurgulayan Can, 'Kendinize ve çevrenize saygı gösterin Bizim sizler gibi kendine güvenen bir gençliğimiz olduğu sürece birlik ve beraberlik içinde bu millet ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır. Bizim toplum olarak ideal ve idealist insanlara ihtiyacımız var bunlarda sizlersiniz. Dünyanın hiçbir yerinde bizim insanımız kadar zeki, pratik düşünen, çözümcü, azimli bir millet yoktur' dedi.

Bir öğrencinin 'Bu kadar başarılı bir iş adamı iken neden siyaseti seçtiniz' sorusuna yanıt veren Başkan Can, "Toplumsal sorumlulukları paylaşmak gerek felsefesi ile bende varım dedim. Hizmet yapmak biz yerel yöneticilerin görevidir' dedi. Yemeden yapmanın nasıl olacağını göstermek için çalıştıklarını dile getiren Can, 'Bizim insanımız her şeyin en iyisine layıktır' dedi.

Yeni Şafak - Yaşar Yavuz