Utandığı için hastaneye gitmedi

Utandığı için hastaneye gitmedi

Kene bir kurban daha aldı. Yaşlı adam keneyi kendince halletti. Hastaneye de utancından gidemedi.

Keneye bur kurban daha verildi. Ancak bu kez biraz farklı oldu. Kene testislerine yapışmıştı. İlk anda hastaneye gittiğinde söylemedi. Hal böyle olunca taburcu edilen adam daha sonra hayatını kaybetti.

Rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan Ö.T'nin, kenenin testislerine yapışması nedeniyle utandığı için doktorlara kene tarafından ısırıldığını söyleyemedi. Durumun eşinin konuyu doktorlara iletmesi üzerine anlaşıldı.

Yıldızeli ilçesine bağlı bir köyde çiftçilikle uğraşan 65 yaşındaki Ö.T'yi yaklaşık 4 gün önce kene ısırdı. Keneyi kopardıktan sonra rahatsızlanan Ö.T, yüksek ateş, baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetlerle ailesi tarafından Tokat'ın Sulusaray ilçesindeki Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Tokat'a sevkedilen Ö.T, tedavisinin ardından taburcu oldu.

Evinde yeniden rahatsızlanan 2 çocuk babası Ö.T, ailesi tarafından bugün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan Ö.T, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kesin ölüm sebebi alınan kan örnekleri üzerinde yapılacak tetkikler sonucu belirlenecek olan Ö.T'nin cenazesinin yarın köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı