Unutulan kültürel değerler

Unutulan kültürel değerler

"Unutulmaya Yüz Tutmuş Kültürler" büyük ilgi gördü.

Tekirdağ Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 'Unutulmaya Yüz Tutmuş Kültürlerimiz' konulu Kültür sergi etkinliği büyük ilgi gördü.

Tekirdağ Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin tertiplediği sergi, İstanbul, Avcılar E-5 asfaltı yan yolda bulunan dernek merkezinde görkemli bir tanıtım ile açıldı. Etkinliğe Avcılar Kaymakamı Hasan Duruer, Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Özcan Pehlivanoğlu, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, Tekirdağ Halk Eğitim Müdürü Necati Koç ile İstanbul'da yaşayan Tekirdağlılar katıldı.

Tekirdağ Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Nihat Efe yaptığı konuşmada tarihte birçok medeniyetler kurmuş ataların çocukları olarak, yapılması gerekli çok şeyler olduğunu söyledi. Efe, "Bu ve buna benzer daha birçok kültür değerlerini yeniden gözden geçirerek topluma birer birer kazandıracağız" dedi.

Bu anlamda el dokumaları sergisinin büyük önemi olduğunu belirten Efe, serginin açılması konusunda kendilerine destek olan İstanbul'daki Tekirdağlılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Avcılar Kaymakamı Hasan Duruer, Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Özcan Pehlivanoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı da konuşmalarında Tekirdağ Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanına ve emeği geçen herkese kültür değerlerine verdikleri destek için teşekkür ettiler.

Daha sonra Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve sergilenen dokuma çeşitlerinin sergilendiği mekanda dokuma ustaları canlı olarak tezgahlarda, dokuma işinin nasıl yapıldığı gösterildi.

Kaynak:Haber Kaynağı