Ülkücüler teşekkür için Erdoğan'ı bekliyor
12 Eylül'de işledikleri cinayetler ve işledikleri suçtan dolayı hapis yatan Ülkücüleri tahliye eden yasanın mimarı AK Parti Millietvekili Selçuk Özdağ Başbakanımızdan, tahliye olanlarla birlikte randevu isteyeceğim dedi.
“Yargının hızlandırılması” amacıyla çıkarıldığı ileri sürülen 3. Yargı Paketi'nin Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında “12 Eylül öncesinde eylemleri örgütlü suç dışında tutularak cezaları ayrı ayrı uygulanan kişiler ile örgüt kapsamında değerlendirilerek haklarında tek bir ceza uygulanan kişiler arasındaki eşitsizliğin giderileceği iddiasıyla” bir önerge verildi. Bu önergeyle 1980 öncesi dönemde işledikleri cinayetlerin cezalarına af gibi ceza indirimi getirildi.
Yasadan 12 Eylül döneminde veya sonra yurtdışına kaçan 100-150 civarında ülkücünün de faydalanabileceği iddia edildi. Vatan'da yer alan habere göre, Özdağ ise bu sayının tam olarak bilinemeyeceğini, ancak yurtdışında olanlardan da yasadan faydalanarak cezaevine girmekten kurtulanlar olabileceğini söyledi.
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, geçen yıl hazırladığı yasa teklifinin grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a anlatıldığı ve Erdoğan'ın “Mağduriyet var mı?” diye sorduğunu, kendisine mağduriyetin olduğu anlatılınca da yasa değişikliğine onay verdiğini söyledi.
Özdağ, “Ben aileleriyle konuştum. ‘Size bu jesti Başbakan yaptı, adaletin sağlanmasında kendisinin çok etkisi oldu. Meseleye ideolojik bakmadan teşekkür etmeyi düşünür müsünüz?' dedim. Onlar da kabul etti. Tahliye olduktan sonra Başbakanımızdan onlar adına randevu talep edeceğim. Kendisi de kabul ederse ailelerinden birer kişiyle birlikte teşekkür ziyareti yapacağız” dedi.
‘Hukuk devletine yakışan tavır'
Özdağ, tahliyelerin “Katliamcılar tahliye oluyor” gibi sunulmasının yanlış olduğunu belirterek “Ciddi bir adaletsizlik ortadan kaldırılmıştır. Bu bir af değil, imtiyaz değil. Sadece haksızlığın ve adaletsizliğin giderilmesi için yapılan bir uygulama. Hukuk devletine yakışan tavır budur” dedi.
Terörist ve adli suçlu ayrımı
Özdağ, haksızlığın eski Türk Ceza Kanunu hükümleri nedeniyle, ülkücülerin işlediği her bir öldürme suçu için ayrı ayrı ceza alırken solcuların tek bir ceza almalarından kaynaklandığını belirterek “5 kişiyi öldürmüş bir solcu ‘Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs' suçundan bir idam alırken, aynı suçu işleyen bir ülkücü ise 5 ayrı idam alıyordu. Bu durum 1991 şartlı tahliyesinde önce göz önüne alınmadı. Ülkücüler de tahliye oldu, ama daha sonra Mehmet Moğultay Adalet Bakanı olarak konuyu Yargıtay'a taşıdı ve tahliye kararlarının yanlış olduğuna ilişkin karar çıkarttı” dedi.
Vatan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.