Türk asıllı başkan memleketinde

Türk asıllı başkan memleketinde

İsveç’in 5. büyük şehri Lingköping’in Türk asıllı belediye başkanı Muharrem Demirok sömestre tatilini geçirmek için memleketi olan Konya’nın Kulu ilçesinde geldi.

ATİLA ALTUNTAS'IN HABERİ

İsveç’in 5. büyük şehri Lingköping’in Türk asıllı belediye başkanı Muharrem Demirok sömestre tatilini geçirmek için memleketi olan Konya’nın Kulu ilçesinde geldi.

20 günlük Tatilini baba ocağında geçirecek olan Belediye başkanı Demirok akrabaları ve tanıdıkları tarafından yoğun ilgi gördü. Kululu hemşerilerinin tebriklerini kabul eden Demirok Kulu’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Belediye başkanı olduktan sonra ilk defa Türkiye’ye gelen Demirok, yoğun ve stresli geçen bir yılın ardından dinlenmek için en iyi yerin memleketi Kulu olduğunu söyledi. Kulu’yu çok sevdiğini ve belediye başkanı olmadan öncede sık sık tatile geldiğini belirten Demirok, ‘’İsveç’te seçimlere 3 aydan az bir süre kaldı. Seçimlerde yeniden İsveç sağ Center partisinden Lingköping belediye başkanı adayıyım. Seçim öncesi dinlenmek ve enerji toplamak için Kulu’ya geldim’’ dedi.

DEMİROK PARTİSİ İÇİN OY İSTEDİ

İsveç’te 40 bin Kululunun yaşadığının altını çizen Demirok, 30 yıldır Kululular ve İsveç’te yaşayan diğer Türkler her zaman oylarını Sosyaldemokrat partiye verdi. Ama ne oldu 30 yılın büyük bir bölümünde iktidar olan Sosyaldemokrat parti, Türklerin hiçbir sorununu çözmedi. İsveç’te yaşayan Türkleri arka mahallelere Gatolara hapis etti ve hep oy avcılığı yaptı. En son İsveç meclisinden geçirdikleri ‘’sözde Ermeni soykırım’’ tasarısıyla da yüzlerinde ki maske düştü. Sözde soykırım tasarısına, Türklerin soğuk durduğu sağ koalisyon partileri destek vermeyerek Türkiye’nin lehinde yer aldılar. Bende eskiden beri Sosyaldemokratların ikiyüzlü politikasını gördüğüm için İsveç’te sağ partide politika yapıyorum. İnşallah Kululu hemşerilerim ve Türk vatandaşları Sosyaldemokratların bu tutarsız politikalarını görürler ve üç ay sonraki seçimlerde Sağ Koalisyon partilerine oy verirler’’ dedi.

DEMİROK'UN BAŞARISI

Türk asıllı Muharrem Demirok’un Belediye başkanlılığını yaptığı İsveç’in Lingköping şehri, Avrupa’da 400 Şehri geride bırakarak, Avrupa’nın trafikte en güvenli şehri unvanını aldı. Bu başarıdan dolayı Muharrem Demirok İsveç Ulaştırma Bakanı, ülkenin modern ve güvenli ulaşım ağını kurmak üzere oluşturduğu danışmanlar grubuna da seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı