Tosya'da dört ev alev alev yandı

Tosya'da dört ev alev alev yandı

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Karabey köyünde çıkan yangında 4 ev, 1 ahır ve çamaşırhane tamamen yandı.

Alınan bilgiye göre, köyün çamaşırhanesinde saat 11.00 sıralarında çıkan yangın, yarım saat içinde, çevredeki 3 eve sıçradı. Kontrol altına alınamayan yangın, ilerleyen saatlerde 1 ev ve 1 ahıra daha sıçradı.

Yangına, Tosya İtfaiye Amirliği, Ilgaz İtfaiyesi ve Karabey Jandarma Komutanlığı ekipleri müdahale etti. Çalışmalara köy halkı su tankerleri ve kovalar ile destek verdi.

Yangın, iki buçuk saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.

Yangında 4 ev, 1 ahır ve çamaşırhane tamamen yandı. Ahırdaki 2 büyükbaş hayvan telef oldu.

Muhtar Ahmet Yazar, köylerinde altı ay içinde üç yangın çıktığını, bunlardan ikisinin ise aynı yerde meydana geldiğini belirterek, bu felakete bir anlam veremediklerini söyledi.

KONYA'DA DA YANGIN PANİĞİ YAŞANDI

Konya'da 2 katlı bir binanın çatısında çıkan yangında, dumandan etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Merkez Meram ilçesi Uluırmak Ali Hoca Mahallesi'nde 2 katlı bir apartmanın çatı katından yükselen alevler çevre sakinlerinde paniğe neden oldu.

Yangını evinin balkonundan fark ederek binaya giren 18 yaşındaki Emre Demirkirişçi, kapılara vurarak apartman sakinlerini uyandırdı. 2. katta oturan yaşlı bir çifti dumanların arasından çıkartmaya çalışan Demirkirişçi, bunu başardı ancak dumandan etkilendi.

Olay yerine gelen ambulansa bindirilen 75 yaşındaki Sulhattin Çabuk, eşi Suna Çabuk ve Emre Demirkirişçi, Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Serum tedavisi uygulanan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Temizliği yeni yapılan bacadan çıktığı sanılan yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonrasında kontrol altına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı