Tekstile Sıcak Tatili!

Tekstile Sıcak Tatili!

Güney'in sıcak ve nem bakımından en başta gelen illerinden Adana'da hazır giyim firması sahipleri her yaz 'aşırı sıcak' sebebiyle iki gün kepenk kapatıyor.

Adana Giyim Markaları Derneği Genel Sekreteri Bülent Candevir, 3 yıldan bu yana esnafın isteği üzerine isteyen firmaların haftada iki gün sıcak tatili yaptığını söyledi. Yaz aylarının üretici firmalar açısından sezonun bittiği zamanlar olduğuna dikkat çeken Candevir, kış sezonu hazırlıklarının ağustosta başlaması, piyasalardaki durgunluğun da işyeri sahiplerini tatil yapmaya zorladığını ifade etti. Candevir, şehir dışından toptan alışveriş yapmak için gelecek müşterilerin de bu durumdan haberdar olduklarını sözlerine ekledi.

Milano Tekstil Mağaza Müdürü Mustafa Işık, 3 yıldan bu yana aşırı sıcaklardan dolayı uygulanan yaz mesaisine firmaların yüzde 90'ının katıldığını kaydetti. İki günlük tatil için önceden müşterilerini bilgilendirdiklerini dile getiren Işık, "Artık tüm müşterilerimiz yazın Adana'da sıcaktan dolayı iki gün kepenk kapatıldığını biliyor. Sıkıntı yaşamıyoruz." dedi. Uygulama 25 Ağustos'a kadar devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı