Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneğinin feshi davasına devam edildi

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneğinin feshi davasına devam edildi

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneğinin, kuruluş amacı ve kanuna aykırı faaliyetler gösterdiği iddiasıyla feshinin istenmesine ilişkin...

İSTANBUL (AA) - Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneğinin, kuruluş amacı ve kanuna aykırı faaliyetler gösterdiği iddiasıyla feshinin istenmesine ilişkin açılan davaya devam edildi.

İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya asli müdahil İçişleri Bakanlığı ile feri müdahil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları katıldı.

Davalı derneğin avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, dernek avukatları, bakanlıkların müdahilliklerinin kaldırılmasını talep etti.

Bakanlık avukatları ise müdahilliklerinin devam ettiğini belirterek, itirazları kabul etmediklerini söyledi.

Mahkeme, dava dosyasının bilirkişiden dönüşünün beklenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası İstanbul Adliyesi önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, davalı dernekte gençlere PKK sempatizanlığının aşılandığını ve LGBT propagandası yapıldığı öne sürerek, merkezin kapatılmasını istedi.

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk'ün de basın açıklamasına katıldı.

- Davanın konusu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan davanamede, İstanbul Valiliği İl Sivil toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nün yazısı uyarınca davalı Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği hakkında soruşturma başlatıldığı anlatılıyor.

Davanamede, valiliğin denetim raporuna yer verilirken, bu raporda davalı derneğin, izinsiz eğitim faaliyetlerinde bulunduğu, sosyal medya hesabından müstehcen paylaşımlar yapıldığı, "Parlayan Çocuklar" adıyla çıkarılan dergilerinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan bazı yayınlarda özellikle çocukları hedef alarak, toplumda kısaca LGBT olarak bilinen kişilerin cinsel eğilimlerini normalleştirerek çocukların cinsel eğilimlerini ve algılarını etkileyecek içerikler hazırladıkları belirtiliyor.

Derneğin bu şekilde çocukların cinsel kimliklerini etkilemeye çalıştıkları bilgisinin yer aldığı raporda, derneğin, “Basın kanununa göre dernek yayınları için cumhuriyet başsavcılığına gerekli beyannameyi vererek bildirimde bulunmamak” şeklinde faaliyet göstermesi nedeniyle mezkur mevzuatta yer alan yasak ve sınırlamalara aykırı hareket ettiği, dernekte konusu suç ve kabahat olan fiillerin işlendiği ve derneğin pek çok suçun işlendiği merkez haline geldiği tespit edildiği aktarılıyor.

Davanamede, davalı derneğin, dernek amacına, kanununa ve ahlakına aykırı faaliyetler ile mevzuatlara aykırı faaliyetler göstererek Dernekler Kanunu’nun ilgili maddesine aykırı davrandığı, bu nedenlerle Türk Medeni Kanunu gereğince feshine karar verilmesi, bu karar alınıncaya kadar da dernek faaliyetlerinden alıkonulması isteniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.