Tarihi Mersin evlerine restorasyon

Tarihi Mersin evlerine restorasyon

Mersin'de Birçoğu Koruma Altında İken Yıkılan Tarihi Mersin Evlerinin Bazıları Tekrar Ayağa Kaldırılıyor. Akdeniz Belediyesi Tarafından Kamulaştırılan Camişerif Mahallesi'ndeki 3 Tarihi Mersin Evinin Restorasyon Çalışmalarında Sona Yaklaşılıyor.

Mersin'de birçoğu koruma altında iken yıkılan tarihi Mersin evlerinin bazıları tekrar ayağa kaldırılıyor. Akdeniz Belediyesi tarafından kamulaştırılan Camişerif Mahallesi'ndeki 3 tarihi Mersin evinin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Mersin tarihinin mirası olan Mersin evlerinin ilçe sınırları içinde bulunması ve kültürel miras olmasından dolayı bu evlere sahip çıkılması gerektiğini düşünerek 4 yıl önce koruma süreci başlattıklarını söyledi. Tarihi öneme sahip 200 Mersin evinin tescillenmesini sağladıklarını belirten Yücesoy, belediye olarak 3 Mersin evi ile Harda Hamamı'nı kamulaştırdıklarını kaydetti.

7 ay önce tüm yasal prosedürleri tamamlayarak Mersin Valiliği desteğinde 3 tarihi evin restorasyon çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Yücesoy, "Restorasyon çalışmamız Ekim ayı itibarıyla tamamlanma aşamasına geldi. 3 tarihi evde de iç ve dış cephe çalışmaları tamamlandı. Şu an ön ve arka bahçe ile çevre düzenlemesi çalışmaları yapılmakta. Mersin evlerinin restorasyon çalışması bittiğinde sosyal ve kültürel etkinliklere açık bir işlevle hizmete sunulacak." dedi.

(CİHAN)