Suluova Türkiye'nin Kiraz Üretimin %20'sini Yapıyor

Suluova Türkiye'nin Kiraz Üretimin %20'sini Yapıyor

Boyalı Köyünde kiraz hasadı yapan çiftçileri ziyaret eden Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun, Boyalı Köy Muhtarı Bekir Değirmenci’den faaliyetleri hakkında bilgiler alarak bol ve bereketli bir hasat dönemi temennilerinde bulundu.

Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun, kiraz üretiminde bölgenin markası konumundaki Boyalı Köyünde yapılan kiraz hasadına katıldı.

Boyalı Köyünde kiraz hasadı yapan çiftçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Rıfat Uzun, Boyalı Köy Muhtarı Bekir Değirmenci’den faaliyetleri hakkında bilgiler alarak bol ve bereketli bir hasat dönemi temennilerinde bulundu.

Suluova’nın Türkiye’nin kiraz üretiminde sahip olduğu %20’lik pay ile önemli konumda yer adlığına dikkat çeken Belediye Başkanı Rıfat Uzun, “Suluova Boyalı Köyümüz ve diğer köylerimiz, Türkiye’nin kiraz üretimindeki %20’lik payıyla önemli konumuyla birlikte, Avrupa’nın tercih ettiği kiraz türlerini üreterek hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor hem de uluslararası pazarda etkin bir rol oynamaktadır.” İfadelerini kullandı.

Her sezon Suluova genelinde kiraz üretiminin artış gösterdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Rıfat Uzun, mevcut coğrafyamız dolayısıyla aroması, kalitesi ve raf ömrü dolayısıyla yurt içi ve yurt dışında büyük rağbet görmektedir. Dolayısıyla ülkemiz ile bölgemiz ekonomisi ve istihdamına çok büyük katkılar sağlamaktadır.

Kiraz üretimine başlamadan önce Boyalı köyünün bölgemizin en fakir köyü olduğunu, kiraz üretimine başladıktan sonra ise en zengin köyü konumuna kadar yükseldiğini hatırlatan Belediye Başkanı Rıfat Uzun, “Köy halkımız oldukça çalışkan ve girişimci, kiraz yetiştiriciliğinde örnek bir üretim anlayışına imza atmaktadırlar. Hepsinin emeklerine sağlık. Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyoruz.” dedi.

893a8888-scaled.jpg

893a8858-scaled.jpg2-scaled.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum