Sukayağında Dünya Kupası, Bursa'da

Sukayağında Dünya Kupası, Bursa'da

Cable Wakeboard 10'ncu Avrupa Şampiyonası'nı Başarıyla Gerçekleştiren Bursa, 2009 Yılındaki Dünya Kupası Ayağına da Ev Sahipliği Yapacak.

Cable Wakeboard 10'ncu Avrupa Şampiyonası'nı başarıyla gerçekleştiren Bursa, 2009 yılındaki Dünya Kupası ayağına da ev sahipliği yapacak.

Cable Wakeboard 10. Avrupa Şampiyonası'nı başarıyla gerçekleştiren Bursa, 2009'daki Dünya Kupası ayağına da evsahipliği yapacak.

Avrupa Şampiyonası'nda gösterilen başarıyı ve Sukaypark'ın teknik uyumunu dikkate alan Dünya Su Kayağı Federasyonu, 2009'da ki Dünya Kupası ayağının Bursa'da yapılmasını teklif etti. Teklifi değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, sportif bir etkinlikte tüm dünyaya evsahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını belirterek öneriyi seve seve kabul ettiklerini belirtti. Bursa'nın son yıllarda evsahipliği yaptığı en büyük uluslararası organizasyonlardan biri olan 10. Avrupa Su Kayağı Şampiyonası, kente uluslararası platformda daha büyük organizasyonların gelmesine zemin hazırladı.

Sukaypark'ta konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Altepe ve Su Kayağı Dünya Federasyonu İkinci Başkanı Franz Kuhn yapılacak işbirliğinin Bursa ve Türkiye'ye büyük katkılarını olacağı ve su sporlarına ilgiyi arttıracağını vurguladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, başta Avrupa Su Kayağı Federasyonu olmak üzere, emeği olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında; "Hem Bursa hem de spor dünyası bu organizasyon sayesinde büyük kazanımlar elde etmiştir. Biz Osmangazi Belediyesi olarak iyi bir evsahipliği yaptık. Organizasyon güzel, tesis bu spor için çok uygun. Elbette birbirinden güzel başarılar çıktı buradan. Bütün bunları değerlendiren Dünya Federasyonu, bize, 2009 yazında Bursa'da Dünya Kupası yapmayı teklif etti. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Ülkemizin ve kentimizin tüm dünya sporcularına evsahipliği yapmasından büyük onur duyarız." şeklinde duygularını anlattı.

Su Kayağı Dünya Federasyonu İkinci Başkanı Franz Kuhn da, Dünya Kupası ile ilgili olarak, "Bütün bu başarılardan dolayı gelecek yıl ki Dünya Kupası ayağını da burada yapmayı teklif ettik. Sayın Başkan kabul etti. Herkese hayırlı olsun. Herkes için güzel bir organizasyon olacak. 5 kıtadan sporcular geleceği için bambaşka bir şölen olacak, Bursa'ya şimdiden hayırlı olsun. Diğer taraftan, Biz Dünya Federasyonu olarak Osmangazi Belediyesi'ni destekliyoruz. Çünkü bu alana çok büyük yatırımlar yaptılar." şeklinde Bursa'ya müjdeli haberi verdi.



- "10. AVRUPA SUKAYAĞI ŞAMPİYONASI'NA GÖRKEMLİ FİNAL" -



3 gündür yapılan 10. Avrupa Cable Wakeboard (Kablolu Su Kayağı) Şampiyonası muhteşem finalle son buldu. Şampiyonanın son günü müthiş bir çekişmeye sahne olurken Altın madalya için mücadele eden Almanya, Hollanda, Ukrayna, İsrail ve Avusturyalı sporcular, yaptıkları gösterilerle izleyenleri büyülediler.

Günün sonunda bayanlarda birinciliği Ukraynalı sporcu Nick Davies, ikinciliği İsrailli sporcu Lior Sofer ve üçüncülüğü de Hollandalı sporcu Marcel Doorgest aldı. Erkeklerde ise birincilik Hollanda'lı Maxine Sapulette'nin olurken, ikinci ve üçüncülüğü Almanya sporcuları elde etti. İkinci Kathrin Öğretici, üçüncü de Eva Koch oldu.

Şampiyonların madalyalarını Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe takdim etti. İkinci ve üçüncülerin madalyalarını ise Dünya Su Kayağı Federasyonu Başkanı Franz Kuhn, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Oğuz Aydın ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş verdi.

16 ülkeden 109 sporcunun katıldığı ve Türk sporcuların ilk turda elendiği 10. Avrupa Su Kayağı Şampiyonası, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Üç gün süren şampiyona boyunca SUKAYPARK'a giden Bursalılar, hem güzel bir haftasonu geçirdiler hem de Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir organizasyona şahit oldular.

(CİHAN)