Su alan yatta 1,5 saat geçirdiler

Su alan yatta 1,5 saat geçirdiler

TÜRKİYE'nin değişik yerlerinde 10 tesisi bulunan 'Anemon' oteller zincirinin sahibi İsmail Akçura, eşi ve üç çocuğunu gezdiren motor yat, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yarıya kadar su aldı.

Yan yatan 'Alkazar' adlı yattan, tekne personelinin bindirdiği zodyak botla 1.5 saat boyunca dalgalarla boğuşan Akçura Ailesini, Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.
Manisalı işadamı İsmail Akçura, eşi Nihal, çocukları Oğuz, Aslı ve Nesligül Akçura, geçen cumartesi günü Marmaris'te bir haftalığına kiraladıkları bir yatla saat 17.30 sıralarında denize açıldı. Gece Kadırga Koyu açıklarında seyretmeye başlayan 24.5 metre boyundaki yat, belirlenemeyen bir nedenle su alarak, yan yattı. Batmaya başlayan yatın üç personelinin zodyak bota bindirdiği Akçura Ailesi, karaya ulaşmak isterken dalgalarla boğuşmak zorunda kaldı. Aile üyeleri birbirlerine sarılırken İsmail Akçura, yardım gönderilmesini sağlamak amacıyla Marmaris'teki Anemon Otel'in yetkililerini aradı.
Otel yetkililerinin durumu bildirdiği Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, Sahil Güvenlik ekiplerini harekete geçirdi. Sahil güvenlik ekipleri, zifiri karanlıkta 1.5 saat dalgalarla boğuşan Akçura Ailesi'ni olay yerinin en yakınındaki kara olan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı açıklarındaki küçük bir adaya çıkardıktan sonra, yatta mahsur kalan personeli de kurtardı. Marmaris'e getirilen Akçura Ailesi, dün Manisa'daki evlerine dönerken, yarısı suya gömülen yat Kumlubük koyuna çekildi.
Yatın neden su aldığının, yarın eksperler tarafından yapılacak denetim sonrasında ortaya çıkacağı belirtildi.
Yaşadıklarını 'kabus' olarak niteleyen İsmail Akçura, Marmaris Kaymakamı Özdemir ve Sahil Güvenlik güçlerine şükran ve minnet borçlu olduklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı