SİYER-İ NEBİ DERGİSİ 14. SAYISINDA “İLK MÜSLÜMANLAR”I ANLATIYOR

SİYER-İ NEBİ DERGİSİ 14. SAYISINDA “İLK MÜSLÜMANLAR”I ANLATIYOR

Onlar, kutlu çağın önderleri… İyiliği sahiplenmede öncüler… On­lar, kınayanın kınamasından korkmadan, Rasûl’ün yanında olmakta bir an bile tereddüt etmeyenler…

Onlar, kutlu çağın önderleri… İyiliği sahiplenmede öncüler… On­lar, kınayanın kınamasından korkmadan, Rasûl’ün yanında olmakta bir an bile tereddüt etmeyenler… Onlar, Rasûlün, “Şimdi bana kim inanır, getirdiğim dini kim tasdik eder?” sorusuna“Hiç kimse inanmasa bile ben inanırım, Seni ben tasdik ederim.” diyenler…Kimseden izin alma­ya gerek duymadan fıtrat dinine sarılanlar… Kutlu Elçi’yi dünyadaki her şeye tercih edenler… Ve onlar tereddütsüz “O(sas) söylemişse, doğru­dur” diye haykırabilenler… İşte onlar, iyilik işlemede önde olanlar: “İlk Müslümanlar”

Siyer-i Nebi Dergisi, yeni çıkan 14. sayısında “İlk Müslümanlar”ı ve yaşadıkları dönemi konu edindi. Behiye ŞAHİN, Mekke’yi anlattı biz­lere. Mekke’nin şirk yapısını ve Hz Peygamber(sas)’in “Tevhid”çağrısını Prof. Dr. İsmail L. ÇAKAN hocamız dile getirdi. Umut AĞBAYRAM, Ha­tice TURAN, Fatma KOYUNCU ve Semra KÜÇÜK GÜLER ilk günlerin sı­caklığını taşıyan ayetleri kaleme aldılar. Müslümanlara adeta bir teselli ve sığınak olarak ilk farz kılınan ibadet “Namaz”ı Abdullah YILDIZ’dan; ruhun gıdası gece ibadetini Erol DEMİRYÜREK’ten, tertil üzere okun­ması gereken Kur’an’ı Bekir AKMAN ve Sena HALİLOĞLU’ndan oku­yoruz bu sayıda. “Kim var?”dendiğinde etrafa bakınmadan öne çı­kıp, Allah davasında tereddüt göstermeyenlerin Naim’e giden yolunu ise Halid AKILLI yazdı. Ve “Siyer-i Nebi Dersleri” ile Mutlu BİNİCİ, “İlk Müslümanlar”ı ve yaşananları kendine has üslubuyla özetledi.

Dosya konusu dışında çeşitli konulara da yer veren dergi­, Prof. Dr. Yaşar KANDEMİR, Nureddin YILDIZ, Ahmet İhsan GENÇ, Prof. Dr. Adem APAK, M. Nihat MALKOÇ, Adem SARAÇ, Ali ERDOĞDU, Osman SÜNGÜ, İrem ÇIKRIKÇIOĞLU, Ayşe UÇKAN gibi isimlere ev sahipliği yapmakta.

Doyurucu bilgileri ve görsel tasarımıyla, titizlikle hazırlandığını hissettiren Siyer-i Nebi Dergisi Ocak-Şubat (14.) sayısı okurlarıyla buluştu.

 

Dergi hakkında geniş bilgi almak için iletişim bilgileri:

SİYERİ NEBİ DERGİSİ İRTİBAT

Adres: Cumhuriyet Mah. Fatih Cad. Tenha Sokak no:18 D: 2 Kartal / İSTANBUL

Telefon: (0216) 354 69 17 - Gsm: 0532 589 94 30

e-posta: siyerinebidergisi@hotmail.com, editor@siyerinebi.com

Web adres: www.siyerinebi.com


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.