Sırrı çözülebilecek mi?

Sırrı çözülebilecek mi?

Elazığ'da mumyalanmadığı halde 700 yıldır bozulmayan naaş, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden alınan izinle bilim adamları tarafından incelenecek..


ELAZIĞ'DA Arap Baba türbesinde bulunan ve mumyalanmadığı halde 700 yıldır bozulmayan naaş, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün izni ile bilim adamları tarafından incelenmek üzere Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Çalışmalarda, Arap Baba'nın kesin yaşının da tespit edileceği belirtildi. Elazığ Valisi Muammer Muşmal, “Bir ara naaştan bir koku geldiği yönünde şikayetler oldu. Bunun üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü inceleme yapmak için böyle bir yola başvurmuş olabilir. İncelemeden sonra naaşı yerine bırakacaklar” dedi. Naaşın bundan sonra açık olarak sergilenip sergilenemeyeceği yönündeki bir soruya ise Vali Muşmal, “Benim fikrim naaşın diğer cesetler gibi toprağa gömülmesinden yana. Müftü Bey de böyle olmasını uygun gördü. Ancak buna bilim adamları karar verir” diye konuştu.

ARAP BABA KİMDİR?

Bazı kaynaklara göre Arap Baba Harput velilerinden. Gerçek adı Yusuf olup, babasının adı Arabşah'tır. Doğum tarihi ve yeri belli değildir. On üçüncü asırda yaşadığı rivayet edilen Arap Baba, Harput'un fethi için gelen Selçuklu kumandanlarından olup, aynı zamanda büyük bir velidir.

(Vatan)