Sinema ödülleri sevindirici

Sinema ödülleri sevindirici

Türk Sineması'nın önünü açacak ödüller almak çok sevindirici.

“Üç Maymun”la üçüncü kez ödül alarak bir ilke imza atan Ceylan'a tebrik yağıyor. Bu ödüle en çok sevinenler ise sinemamızın emektarları.

Üçüncü kez yarıştığı Cannes Film Festivali'nden eli boş dönmeyen Nuri Bilge Ceylan aynı festivalde daha önce de “Uzak” ile 'Jüri Büyük Ödülü' ve “İklimler” ile FIPRESCI ödülü almıştı. Festivalde üçüncü kez ödül alan Ceylan'ın bu başarısı Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cannes'daki başarısından dolayı Nuri Bilge Ceylan'ı kutladı. Ancak Ceylan'ın ödülüne en çok Türk sinemasının emektarları sevindi. Üç Maymun filminin yapımcısı Zeynep Özbatur ödülden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, bir beklentilerinin olduğunu ancak bu denli başarıyı beklemediklerini dile getirdi. Sinema eleştirmeni Esin Küçüktepe ise filmin Oscar'a aday göste-rilebileceğini dile getirdi. Yönetmen Semih Kaplanoğlu ise, Ceylan'ın Cannes'da aldığı en iyi yönetmen ödülünün Türk Sineması'nı uluslararası anlamda daha güçlü kılıcağını söyledi. Sırrı Süreyya Önder de yaptığı değerlendirmede, “Daha önce Yılmaz Güney Yol filmiyle Altın Palmiye Ödülü'nü almıştı ama devlet adına kutlayan olmamıştı. Bugün Ceylan'ı Cumhurbaşkanı'na kadar herkes arayıp tebrik etti. Gelinen nokta hem sevindirici hem ironik”dedi.

OSCAR'IN KAPISINI AÇTI

Türk Sineması'nın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit de, 'Türk sineması adına da gurur duydum. Türk Sineması benim de rol aldığım Sussuz Yaz'la dünyaya açıldı, o gün bugündür yönetmenlerimiz büyük başarılar elde ediyor. Bu Türk Sineması'nın sağlam ellerde olduğunu gösteriyor. Alınan bu ödüllerin Türk Sineması'na Oscar kapısını açacağını düşünüyorum' diye konuştu. Osman Sınav ise şunları söyledi: 'Cannes'te ödül alması büyük bir başarı. Son zamanlarda alınan bu ödüller Türk Sineması'na olana merakı arttıracak ve dünya sinemacılarının Türk Sineması'yla yakından ilgilenmesine vesile olacak' dedi.

Yeni Şafak - Zeynep Çiftçi, Orhan Turan