Şanlıurfa'da 97 Kaçak Yakalandı

Şanlıurfa'da 97 Kaçak Yakalandı

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesinde Üzeri Branda ile Örtülü Kamyon Kasasında 97 Kaçak Yakalandı. Olayla İlgili 2 Kişi Gözaltına Alındı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde üzeri branda ile örtülü kamyon kasasında 97 kaçak yakalandı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre Şanlıurfa İl Jandarma ve Birecik İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Şanlıurfa-Gaziantep karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü sırasında durumundan şüphelendiği 21 DU 287 plakalı kamyonu durdurdu.

Üzeri brandayla örtülü kamyon kasasını kontrol eden jandarma ekipleri üst üste yığılmış ve havasızlıktan bazılarının yarı baygın halde yatan 62'si Pakistanlı ve 35'i Afgan uyruklu toplam 97 kaçağı yakaladı.

Kamyonun üzeri açılarak dışarı çıkarılan kaçaklara yapılan ilk müdahalede su ve yiyecek verilirken, sağlık durumları kontrol edildi.

Hayati tehlikesi bulunmayan kaçakların yapılan sorgularında İran üzerinden Van'dan Türkiye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları öğrenildi.

Avrupa'ya gitmek üzere yola çıktıkları belirlenen kaçakların organizatör oldukları belirlenen 2 kişi tarafından 5 ile 10 bin dolar karşılığında bedel ödedikleri belirtildi.

Yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan 97 kaçağın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği kaydedildi. Bu arada kaçakları kamyonda taşıyan ve organizatör oldukları belirlenen H.G. ve H.G. adlı kardeşler gözaltına alındı. (CİHAN)