Şahin: 'TRT reyting ölçümü yaptıracak'
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin kanal sayısının artık 15'e ulaştırdığını hatırlatarak, 'Reyting ölçümlerini artık kendimiz yapacağız. sistem 6 ay içinde devreye girecek.' dedi
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin kanal sayısının artık 15'e ulaştırdığını hatırlatarak, "Reyting ölçümlerini artık kendimiz yapacağız. İhaleyi yaptık, kararlıyız, sistem 6 ay içinde devreye girecek." dedi.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, gazete, ajans ve televizyonların Ankara yöneticileri ile bir araya geldi. Genel Müdürlük binasında medya temsilcileri ile buluşan Şahin, TRT'nin hızla büyüdüğünü anlatarak, artık dünya televizyonları ile rekabet edebilecek bir konuma geldiğini söyledi.
Gazetecilerin reyting sıralaması hakkındaki sorularını cevaplayan Şahin, TRT öncelikli olarak reytingi hedeflemediğini ancak herkes tarafından izlenen bir televizyon olmayı arzuladıklarını söyledi. Türkiye'nin tümüne hitap eden bir kanalın nasıl olurda reyting listelerine giremediğini sorguladıklarını anlatan Şahin, "AGB'ye sistemdeki yanlışlıkları belgeleriyle ispat ettik. Halen bir cevap alamadık. Mahkemeye, rekabet kuruluna gittik. Sonuçlarını bekliyoruz." dedi.
TRT'nin kanal sayısını artık 15'e ulaştırdığını anlatan Şahin, reyting ölçümlerini yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.
Reytinglerini ölçmek için bir ihale yaptıklarını belirten Şahin, "Kararlıyız, sistem 6 ay içinde devreye girecek. Firmanın teknik hazırlıkları sürüyor. Şimdiye kadar 6- 7 televizyon yöneticisi ile görüştük. Onlar da bu ölçüme dahil olacak. RTÜK ve TİAK da devrede olsun istiyoruz. Ama kimse olmasa da ölçümleri kendimiz yapabiliriz. Bu 2 -3 yıllık bir süreç, bir mesafe alamadığımız için böyle bir yola gitmek zorunda kaldık." şeklinde konuştu.
TRT YENİ KANALLAR KURUYOR
TRT'nin ekonomisini daha doğru yönlendirmeye gayret sarf ettiklerini anlatan Şahin, enerji tasarrufu için bile bir ekip kurduklarını söyledi. Kurumda verimliliği esas aldıklarını belirten Şahin, 245 olan ayrı unvan yapısını 90'a düşürdüklerini, bunları daha da aşağıya indirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
TRT'nin elektrikten aldığı payın yüzde 3,5'tan net yüzde 2'ye düşürüldüğünü aktaran Şahin, bunun da geçen yıl 120 milyonu bulan gelir azalmasına sebep olduğunu söyledi. Şahin, tüm bunlara rağmen yeni kanallar açmaya devam ettiklerini kaydetti. Bunu tasarrufla TRT'ye ait ürünleri satarak sağladıklarını dile getiren Şahin, "TRT içi rekabeti hedeflemiştik. Bunu başardık, bizi daha iyi yerlere getirecek. TRT Arapça, TRT Farsça yakında devreye girecek, TRT Spor ve TRT Müzik çalışmaları ise sürüyor. Yayıncılıkta 12 Ekim tarihi itibarıyla yeni bir sayfa açacağız." diye konuştu.
ŞAHİN, İHALE İDDALARINA CEVAP VERDİ
Şahin, TRT'de işe alımlar ve ihaleler konusunda basında çıkan haberler hakkındaki soruları da cevapladı. Şahin, ihale alan kişiyi kesinlikle tanımadığını belirterek, tanıdığının ispat edilmesi durumunda derhal görevini bırakacağını açıkladı. TRT'nin 1 milyon TL'ye ulaşan bütçesinin bulunduğunu anlatan Şahin, bu kişinin aldığı ihalenin ise 50 bin liralık düşük bir iş olduğunun altını çizdi.
PTT'de çalışırken çok sayıda ihale yaptığını, ulaştırma bakanlığında müsteşarlık yaparken bizzat ihalelerden sorumlu kişi olduğunu hatırlatan Şahin, "Devletin yaptığı ihalelerin 3'te biri ulaştırma bakanlığına aitti. Bu güne kadar bir sorun yaşamadık. Bir tek şikâyet olmadı. Bunlar bizden bilgi almadan yıpratma amaçlı yapılmış işler. Bizim en büyük amacımız, kamu kaynaklarını kullanırken azami özen göstermektir." dedi.
40'a yakın medya temsilcisinin katıldığı görüşme sonunda Şahin, yine bir araya gelmek istediğini söyledi.