RUHU ŞÂD OLSUN
MEHMED ZÂHİD KOTKU (Rh.A.) YÂD EDİLDİ
"ALLAH RIZASINI KAZANMA YOLUNDA ABİDE BİR REHBERDİ."
Büyük âlim, gönüller sultanı Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, doğumlarının 115. hicri yıl dönümünde sevenleri tarafından dualarla anıldı. İskenderpaşa Camii’nde konuşan Prof. Dr.
Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, doğumunun 115. yılı olan, Hicri 1 Safer 1430, Miladi 27 Ocak 2009 Salı günü ikindi namazını müteakip Süleymaniye Camii haziresindeki kabirleri başında, akşam namazını müteakip ise İskenderpaşa Camii’nde özel programlarla, AKRA FM'de ise 24 saat süren özel yayın akışıyla yâd edildi.
Süleymaniye Camii’nde ikindi namazını kılan cemaat M. Zahid Kotku Hocaefendi’nin kabri başında tekrar bir araya geldi. Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla Nakşi tarlası olarak bilinen Kotku Hocaefendi’nin ve hocalarının kabirleri başında Kur’an okundu, dualar edildi. Hatim duasını Ümraniye Vaizi Mikdat Kutlu yaptı.
“REHBERLER ÖNEMLİDİR”
İskenderpaşa Camii’nde ise akşam namazının ardından programa katılanlara yemek ikram edildi. Ardından Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Yatsı namazından sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.
“ÖĞRETTİĞİNİ UYGULATIRDI”
Kotku Hocaefendi’nin birçok alanda çok farklı bakış açısı geliştirdiğini, farklı uygulamalarla topluma yön verdiğini, ilim ehline büyük önem verdini ifade eden Prof. Dr. Arslan, “Eğitimde bugün ‘aktif metot’ dediğimiz yöntemi Hocamız bize 70’li yıllarda öğretiyordu. Öğrettiği her şeyi uygulatıyordu. Kaliteye önem verirdi. ‘Ne iş yaparsanız yapın ama o işi sağlam öğrenin, şuurlu olun ki, yaptığınız işten insanlara fayda hasıl olsun, insanlar memnun olsun’ diye öğütlerdi. Bir konuyu anlatırken örnekler verirdi. Bu da bir eğitim metodudur. Özellikle gençlere, Sahabelerden örnekler verirdi. Gençlerin, Mus’ab bin Umery, Bilal Habeşi, Selman-ı Farisi, Ebu zer Gıfari gibi sahabeleri davranışlarıyla, mücadeleci ruhlarıyla örnek almasını isterdi. Şimdiki gençlerimiz bu sahabelerin hayatlarını araştırırlarsa ne demek istediğimizi anlayacaklardır” diye konuştu.
“SÖZLERİ OK GİBİ SAPLANIRDI”
“İs yanına giden is kokar / Misk yanına giden misk kokar” deyişini hatırlatan Prof. Dr.
Merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin 13 Kasım 1993 tarihinde Avustralya’da yaptığı “Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi ve Tasavvuf”; 25 Ekim 1995 tarihinde Almanya’da yaptığı “M. Zahid Kotku Hocaefendiyi Anlama” konulu sohbeti ile Es’ad Coşan Hocaefendi’nin Başmakaleler-2 adlı eserinden “M. Zahid Kotku Hazretleri İçin Yapılan Güzel Çalışmalar” ile “Sadık İhvanımızın Halis Hizmetleri” adlı makaleleri seslendirilerek yayınlandı.
İLİM ADAMLARI HOCAEFENDİ’Yİ ANLATTI
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.
HAKK’IN RAHMETİNE KAVUŞANLAR
İskenderpaşa Camii’nde yapılan hatim duası da
Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi de doğumlarının 73. yılında, Hicri 13 Safer 1430, Miladi 8 Şubat 2009 Pazar günü ikindi namazını müteakip kabirleri başında, akşam namazını müteakip ise İskenderpaşa Camii’nde özel programlarla ve hatim dualarıyla yâd
edilecek.