Rektörün hedefi ne?
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Hedefinin En Kısa Zamanda Siirt'e Bir Tıp Fakültesi ve Bir Bilim Merkezi Kurmak Olduğunu Söyledi.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, hedefinin en kısa zamanda Siirt'e bir tıp fakültesi ve bir bilim merkezi kurmak olduğunu söyledi.
Üniversitede basınla tanışma toplantısı düzenleyen Ziyadanoğulları, kendisinin hem Diyarbakır, hem de Siirt aşığı olduğunu belirterek, "Buraya, Siirt aşığı ve sevdalısı olarak hizmet için geldim. Öncelikle ülkeme ve sonrada Siirt'e yararlı olmak ve kalkınması için elimden geleni yapacağım. 23 üniversite içinde Siirt ismi yokken bile Siirt olursa görev alırım demiştim. Öncelikli hedef en kısa zamanda Siirt'te bir tıp fakültesini kurmaktır. Önce rektörlük, ardından diş hekimliği, eczacılık, mühendislik ve eğitim fakültelerini kurmaya çalışacağım. Ayrıca bir bilim merkezi kurarak üniversitemizi Orta Doğu'nun en seçkin üniversitelerinden biri haline getirmeye çalışacağım." dedi.
Siirt Üniversitesi'nin halkla organik bir bağı olacağını ifade eden Rektör Ziyadanoğulları, 62 öğretim kadrosu ile işsiz ordusu yetiştirmeye niyetleri olmadığını vurguladı. Özgürlükten yana olduğunun altını çizen Ziyadanoğulları, özgürlükçü kafanın devlete zarar verdiği andan itibaren özgürlükten çıktığını, buna karşı en ufak bir ihmal ve fırsat vermeyeceğini dile getirdi.
35 yıllık eğitim hayatında ilk defa derse girmeyeceğini dile getiren Ziyadanoğulları, üniversitenin gelişmesi ve geliştirilmesi için yoğun çaba içinde olacaklarını ifade etti.
Tartışmalara neden olan üniversitenin yerleşim konusuna değinen Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, şunları söyledi: "Üniversite, Kezer Çayı kenarında havaalanı civarında kurulacak. Burasının vaziyet planları da Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne çizdirildi. Ben de burayı uygun görüyorum. Ancak meslek yüksek okulları, lojman ve yurtlar kent merkezinde kurulacak."
Kendisinin kimyacı olduğunu belirten Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, şöyle konuştu: "Siirt, madenler açısından zengin bir il. Bu madenlerine sahip çıkması gerekiyor. Benim bu konularda araştırmalarım var. Özellikle bakır madenlerinin işlenmesi konusunda en az 3 tane buluşum var. Şirvan bakır madenlerinin işlenmesini sağlayan bir dizi fabrikalar kurulmasını sağlamak da hedeflerim arasında yer alıyor. Biz gerçekleri ortaya koyacağız. Üç kuruşluk kazanç yanında bir servetin kaybı nedir, değeri nedir onu ortaya koyacağız. Atıkların akıtılmasıyla, Botan Çayı, Dicle Nehri gibi olacak."
(CİHAN)