Petrol istasyonuna yıldırım düştü

Petrol istasyonuna yıldırım düştü

Antakya'da Yeni Sanayi Sitesi'nde bulunan bir biodizel madeni yağ tesisine yıldırım düştü. Enkaza dönen binanın altından 3 kişinin cesedi çıkarıldı.

Antakya'nın Güzelburç Beldesi Yeni Sanayi Sitesi'nde, İsmail Pürdel'e ait tesise dün akşam saatlerinde yıldırım düştü. Bina önünde bekleyen tankere düşen yıldırım, yangına yol açtı ve alev topuna dönen bina kısa sürede çöktü. 

Çok sayıda itfaiye aracı ve personelin de yangına müdahale ettiği kaydedildi. İtfaiye ekiplerinin çabası sonucu, 6 işçi yaralı olarak kurtarılarak tedavi altına alındı. Kurtarma çalışmaları sırasında önce, Berkay Pürdel'in cesedine ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sonucu Gülhan Tohumcu ve Ahmet Kıyıcı isimli kişilerin cesetleri de bulundu. 

Kurtarılan işçiler, Antakya Devlet Hastanesine ve özel Defne Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altında bulunanların, İsmail ve Hamza Pürdel, Fevzi Köse, Mersin Bolaca ve Abdülcelil Köse olduğu öğrenildi.

Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, yıldırım düşmesi sonrasında çıkan yangının da itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı