Palmiye böceği operasyonu

Palmiye böceği operasyonu

Geçen Yıl Kasım Ayında Gümüldür ve Özdere'de Görülen Palmiye Kırmızı Böceği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park Bahçeler Daire Başkanlığı Ekiplerinin Etkili Mücadelesiyle Şehir Merkezine Ulaşmadan, Özdere ile Doğanbey Sahil Şeridi Arasında Kontrol Alt

Geçen yıl kasım ayında gümüldür ve Özdere'de görülen palmiye kırmızı böceği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerinin etkili mücadelesiyle şehir merkezine ulaşmadan, Özdere ile Doğanbey sahil şeridi arasında kontrol altına alındı. Bölgedeki çalışmalar kapsamında 2 bin 288 adet ağaca tepe, 871'ine kök ilaçlaması yapıldı. Kuş ve arı gibi canlıların zarar görememesi ve doğanın korunması için ağaçlarda bulunan meyveler, ilaçlama öncesi toplandı. Ayrıca böcekleri çeken bir çeşit kimyevi madde olan feromon içeren tuzaklar yerleştirildi.

Belediye ekiplerinin çalışmaları sayesinde bugüne kadar şehir merkezinde kırmızı böcek zararlısı hiç görülmezken palmiye ve türevi ağaçların sağlıklı olduğu açıklandı. Büyükşehir sınırları dahilindeki bütün palmiyeleri kontrol altında tutan ekipler, önlem amaçlı çalışmalar kapsamında 4 bin 801 tane phoeniks ağacını ilaçladı.

İlaçlamalar, belirli aralıklarla devam edecek. Yetkililer, sözkonusu zararlının hayat çemberini ağaçların içinde tamamlamasından dolayı erken dönemde ortaya çıkarılarak kontrol altına alınmasının oldukça zor olduğunu, ancak devamlı ilaçlamalar ve karşılaşmadan önce tedbir alınmasıyla önlendiğini belirtti.



sondakika