Online Bağış ve Yardım Yaparken Dikkat Edin
İnternet üzerinde yapılan ödeme işlemlerinde kopyalanan sitelere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Her dönem için geçerli olan bu durum, deprem yardımları için de söz konusu.
İnternet üzerinde yapılan ödeme işlemlerinde kopyalanan sitelere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Her dönem için geçerli olan bu durum, deprem yardımları için de söz konusu.
AFAD ve benzeri sitelerin bağış ve ödeme sayfalarının taklitleri olabilir.
Sosyal medya uzmanı Sadullah Bağ, online olarak yapılacak yardım gönderilerinde öncelikle sayfanın doğruluğunun gerçekten ilgili sayfa olup olmadığının adres çubuğu ile kontrol edilmesi gerektiğini belirterek şu hatırlatmaları yapıyor:
Web sitesini doğrulayın: Güvenli bir bağlantıya (HTTPS) sahip olup olmadığını kontrol ederek ve kuruluşun resmi web sitesini doğrulayarak web sitesinin yasal olduğundan emin olun.
Her linke tıklamayın: Kişisel ve finansal bilgilerinizi çalmak için tasarlanmış sahte web sitelerine yönlendirebileceğinden, istenmeyen (spam) e-postalardaki, sosyal medya gönderilerindeki veya mesajlarındaki bağlantılara tıklamaktan kaçının.
Güvenli ödeme yöntemleri kullanın:Bağış yapmak için kart veya güvenilir çevrimiçi ödeme platformları gibi güvenli ödeme yöntemlerini kullanın. (3D Secure)
Aciliyet" konusunda dikkatli olun:Acil bağış taleplerine, özellikle de aciliyet hissi uyandıran taleplere karşı dikkatli olun, çünkü bunlar genellikle dolandırıcılık için tehlike işaretleridir. İnternette duygularla değil mantıkla hareket edin.
Şüpheli faaliyetleri bildirin: Şüpheli faaliyetleri veya web sitelerini ilgili makamlara bildirin.
Web sitesinin meşruluğunu doğrulayarak, kuruluşu araştırarak, güvenli ödeme yöntemleri kullanarak, aciliyet konusunda dikkatli olarak, şüpheli faaliyetleri bildirerek ve lisans kontrolü yaparak, güvenli bir işlem yapılabilir.
kaynak: akramedia
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.