Öğretmen olmak zorlaştırılıyor
MEB'in yeni çalışmasına göre, önce eğitim fakültelerinin puanları yükseltilecek. Öğretmen olmak isteyenler sınavdan önce mülakata girecek.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun
Hazırlanan stratejide Finlandiya gibi ülkelerin öğretmenlik sistemini inceleyen bakanlık 'öğretmenlik' mesleğini daha
PUANLAR YÜKSELTİLİYOR
Hazırlanan
LİSEDE YÖNLENDİRME
Böylece öğretmen olmak isteyenlerin bu konuda epeyce emek harcamaları gerekecek. Eğitim fakültelerinin puanlarının yükseltilmesinin yanı sıra liselerde öğretmen olmak isteyen öğrencilere hem üniversitede hemde lisede rehber öğretmen tarafından danışma
Öğrenciler rehber öğretmenler veya üniversite tarafındanmülakata alınacak. Öğrencinin öğretmenliğe yatkınlığı varsa buna göre öğretmenlik mesleğine yönlendirilecek.
İLK EĞİTİM DİNÇER’DEN
Bu arada MEB’in, ilköğretim kurumlarında görev yapan yaklaşık 460 bin öğretmene okullar açılmadan önce vereceği mesleki gelişim eğitimleri, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in tüm öğretmenlere video konferans yoluyla seslenmesiyle başladı. Mesleki gelişim eğitimleri 7 Eylül'e kadar sürecek.
- Model Finlandiya'dan alındı
- Amaç mesleğe
- Eğitim fakültelerinin puanları yükseltilecek
- Liseden itibaren mesleğe yönlendirme yapılacak
- Öğretmen olmak isteyen liselimülakata alınacak
-
40 bin kadro için başvurular başladı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 40 bin kadroya yapacağı öğretmen ataması için başvurular başladı. Başvurular 9 Eylül'e kadar yapılabilecek. MEB 10 Eylül'de okullardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere ilk atama, açıktan ve kurumlar arası atama ile açıktan ilk, kurumlar arası ilk atama yoluyla toplam 40 bin 164 öğretmen ataması yapacak.
Öğretmenler görevlerine 11 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayacak. En çok atama 4 bin 635 kontenjan ile Türkçe öğretmenliğinde olacak. Bu alanı sırasıyla 4 bin 377 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 3 bin 876 kontenjan ile ilköğretim matematik öğretmenliği takip ediyor.
KPSS üç aşamalı oluyor
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda da (KPSS) değişikliğe gidiyor. Halen KPSS'de öğretmenler branşları dışındaki konularda da soru çözerken
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.